Vytisknout tuto stránku
po., 12. duben 2021 22:17

Carzzy porazil G2 a dostal se do finále jarní sezony LEC a rozpovídal se o své špatné formě

Evrospké mistrovství esportovní League of Legends přineslo radost českým hráčům Evrospké mistrovství esportovní League of Legends přineslo radost českým hráčům Zdroj: Riot Games
Berlín - Matyáš "Carzzy" Orság a jeho MAD Lions porazili o víkendu tým G2 a dostali se do finále jarní sezony League of Legends European Championship (LEC).

Playoff LEC nikdy nepřestane udivovat fanoušky League of Legends. Datum 3. dubna může být pro G2 Esports prokleté. Druhý rok po sobě v tento den prohráli proti španělskému celku, ale letos tato prohra dovedla Carzzyho tým do finále, kde si zahrají s vítězem duelu G2 a Rogue. Když tým vytvořený z nováčků porazil G2 minulý rok, většina fanoušků to připisovala náhodě, protože každý tým hrál ze svého domu přes internet vůbec poprvé v historii. Každý hráč ví, jak velký je to rozdíl oproti hraní na jevišti s nulovou odezvou.

„Rád hraji na jevišti a myslím si, že mohu mluvit za každého člena z našeho týmu, každému je to pohodlnější a dělá to hru zábavnější jak pro hráče, tak pro diváky, takže je to 10krát lepší,“ odpověděl Orság na otázku ohledně hraní na jevišti. Carzzy společně s českým kolegou Humanoidem byli jedni z mála hráčů, u kterých byl zaznamenaný velký pokles formy během základní části sezony. Minulé jaro Carzzy Orság bojoval o ocenění o nováčka roku, ale letos byl v tabulce hráčů až ve spodní polovině. Český mladík přisuzoval své výkony nedostatku motivace. Vzhledem k jeho výkonům dostal hromadu negativních zpráv a komentářů na svůj osobní Twitter.
„Opravdu se nestarám o negativní komentáře fanoušků, protože mě to dokáže jen rozhodit. Ale je to pravda, měl jsem velmi špatný vstup do sezony a sám jsem nebyl spokojený. Hry z domova se mi zdály nudné, protože tam nebylo tolik motivace, kolik by mělo být, a teď, když hraji na jevišti, tak se cítím mnohem více motivovaný a sebevědomější. Určitě jsme během základní části neměli správný pohled na hru, jak bychom měli hrát jako tým, takže si nemyslím, že bych mohl zazářit, jak jsem byl zvyklý, když jsme všichni nehráli svůj standart. Já hrál spíše ve stylu hráče, který pomáhal týmu, a ne tým mně, což není pro moji roli správné,“ řekl Carzzy.
Kromě Carzzyho byli pro úspěch týmu rozhodující dva nejnovější hráči MAD Lions. Zejména Elyoya, nezkušený hráč, který přišel ze španělské regionální ligy. Překvapil mnoho fanoušků a je hlavním kandidátem na nováčka roku. Podle Carzzyho bude jeho nový týmový kolega nakonec nejlepším džunglerem v Evropě. „Nemám moc co říct o Javierovi, protože ten kluk je prostě šílený a učí se opravdu rychle,“ tvrdí Carzzy.
MAD Lions budou bojovat o svůj první titul LEC a vstupenku na MSI v neděli 11. dubna. Budou čelit vítězi série mezi Rogue a G2, která se uskuteční v sobotu 10. dubna.

Zobrazeno 577 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad -0001 00:09
Petr Křenek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste