Vytisknout tuto stránku
čt., 3. prosinec 2015 07:47

Čekali dvacet diváků, místo toho vyprodali divadlo

Hranice – Po dnech plných zkoušení a chystání na turné připravila kapela Jelen v hranickém Divadle Stará střelnice generální zkoušku, které se mohl kdokoli zúčastnit. Na nultý koncert přišlo v neděli asi 600 lidí.

Mladá skupina Jelen, která se na konci listopadu vypravila na své první samostatné turné, si pro generálku vybrala divadlo v Hranicích. "Byl tady nápad, že v našem prostoru by se jejich turné mohlo nazkoušet. Jelen přijel už předevčírem a celý program zkusil nanečisto. Divadlo nabízí ideální podmínky, kapele jsme poskytli veškeré zázemí, a to včetně ubytování," řekl Václav Vlasák, majitel Divadla Stará střelnice.

Kapela byla s připraveným zázemím nadmíru spokojená, nešetřila chválou ani na nově zrekonstruovaný hranický park a na restauraci divadla. "Moc se nám tady líbí, je to opravdu krásné město. Ráno jsem si prošel náměstí a park, kde to vypadá jako na kolonádě," neskrýval basák Ondřej Málek nadšení.

Po náročných zkouškách čekala kapelu v neděli večer veřejná generální zkouška. "Jsem strašně překvapený a nadšený, čekali jsme, že přijde pár lidí, a nakonec z toho byl regulérní koncert," přiznal Málek.

Po úspěšném "koncertu" v Hranicích kapela objede deset českých měst, zavítá také do Bratislavy. Většina koncertů hlásí vyprodáno a Jelen hraje před plnými kluby. Na turné s nimi také vystupuje jako předskokan slovenská zpěvačka Sima Martausová. Není ale jedinou ženou, kterou diváci na pódiu uvidí. Kateřina Marie Tichá je právoplatnou členkou skupiny, s Jelenem vytvořila například song Tančime spolu. Na turné bude kromě svých písniček zpívat i ty, které kapela nahrála s Janou Kirschner.

Zobrazeno 1899 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:05
Veronika Ježíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste