Vytisknout tuto stránku
so., 18. duben 2020 21:59

Češi by v létě mohli vycestovat na Slovensko a do Chorvatska, uvedl Vojtěch

Adam Vojtěch Adam Vojtěch Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví
Česká republika - Vlivem pandemie nového typu koronaviru nebude možnost vycestovat do určitých zemí možná i na dva roky, řekl na konci března epidemiolog Roman Prymula. Možnost neomezeného cestování, bude ještě na dlouhou dobu pouze velkým snem. Vše záleží na dalším vývoji situace kolem Covidu-19. V tuto chvíli ovšem probíhají příslušná jednání o možnosti vycestovat na Slovensko a do Chorvatska, uvedl to v sobotu 18. dubna ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. 

„Dokážu si to představit u vybraných zemí, ale nikoli tak, jak jsme byli zvyklí před pandemií. To si myslím, že není otázka následujících týdnů a možná ani tohoto léta,” řekl Vojtěch.
Vše je otázkou toho, jak bude pandemie postupovat v následujících týdnech a také toho, jak bude společnost schopná a vytrvalá při dodržování podpůrných opatření, která brání šíření Covidu.

Možnost vycestovat by ale tak jako tak podléhala určitým podmínkám. Jednou z nich by bezesporu byl negativní test na koronavirus, dále by připadala v úvahu také následná karanténa po návratu do Česka. V tuto chvíli je ale vše otázkou pouhých domněnek.
Vláda ovšem povolila, s platností od 14. dubna, vycestovat lidem ve speciálních případech, například v rámci zaměstnání, za účelem návštěvy rodinných příslušníků, nebo za lékařem. Všechny takové osoby budou zaevidované a po návratu je bude čekat povinná čtrnáctidenní karanténa.

Zobrazeno 823 krát
Naposledy upraveno: ne., 19. duben 2020 21:39
Linda Judasová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste