Vytisknout tuto stránku
út., 19. únor 2019 22:43

České derby v Dubaji ovládla Kvitová: Siniakovou zdolala ve třech setech

Oslavující Petra Kvitová Oslavující Petra Kvitová Zdroj: AP
Dubaj – Tenisový kolotoč se přesunul do Dubaje, kde se proti sobě v rámci druhého kola Dubai Duty Free Tennis Championships postavily dvě české tenistky. Aktérky úterního klání nabídly divákům 19. února pořádnou tenisovou podívanou. Favoritka Petra Kvitová měla se svou krajankou Kateřinou Siniakovou velké starosti. Nakonec ji ovšem po velkém boji udolala a vítězstvím 2:1 na sety si zajistila účast v osmifinále, ve kterém se hned 20. února vítězně střetla s Jennifer Bradyovou.

Petra Kvitová ve Spojených arabských emirátech obhajuje 900 bodů za loňské vítězství v Dauhá. Jakožto nasazené dvojka měla v prvním kole volný los a mohla tak pošetřit síly. Již ve druhém kole na ni ovšem čekal těžký oříšek, o šest let mladší Kateřina Siniaková.

Nepovedený vstup Kvitové do utkání

Kvitová, finalistka letošního Australian Open, nevstoupila do utkání dobře. Trápila se jak na servisu, tak i na returnu. Na skvělou obranu své krajanky jen těžko hledala protizbraně. Siniaková se hned ve čtvrtém gemu dostala do trháku 3:1, když získala podání své soupeřky a vzápětí brejk potvrdila. Za stavu 5:4 dokonce servírovala na vítězství, jenže Kvitová se vzchopila a stav srovnala. První sadu musel rozhodnout až závěrečný tiebreak, který mnohem lépe zvládla přesnější Siniaková. První set tak putoval na konto mladší Češky – 7:6 (7:3 v tiebreaku).

Lvice Kvitová se nevzdává

Do druhého setu vstoupila mnohem lépe zkušenější Češka. Petra Kvitová hned v prvním gemu sebrala své soupeřce podání, a to své si naopak až do konce setu držela. Zpřesnila hru, v nepříjemných situacích si dokázala vypomoci právě především díky servisu a druhý set ovládla poměrem 6:4. Na řadu tak přišla rozhodující třetí sada.

Ve třetím dějství si obě hráčky dlouhou dobu stabilně držely servis. Zlom přišel až v devátém gemu. Byla to právě Kvitová, která vynikala na returnu, díky čemuž prolomila podání Siniakové. Za stavu 5:4 česká jednička servírovala na vítězství. Bez větších problémů si vypracovala mečboly, přičemž hned ten první vítězným míčem proměnila.

Vzájemnou bilanci se Siniakovou česká jednička zásluhou dnešního vítězství upravila na 2:0. V osmifinále bude Kvitová české barvy hájit proti Američance Jeniffer Braydové, se kterou se doposud na okruhu nestřetla.

Zobrazeno 1033 krát
Naposledy upraveno: st., 20. únor 2019 23:23
Sabina Šťástková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste