Vytisknout tuto stránku
út., 14. prosinec 2021 12:54

Charles Oliveira obhájil titul lehké váhy UFC. Poiriera uškrtil ve třetím kole

Charles Oliveira obhájil titul UFC Charles Oliveira obhájil titul UFC Zdroj: UFC
Devítizápasová šňůra vítězství, ale stále plno pochybovačů. Ty však Charles Oliveira nesjpíš nadobro umlčel. V titulovém zápase na UFC 269 uškrtil ve třetím kole dvojnásobného přemožitele Conora McGregora, Dustina Poiriera. I přes trable v prvním kole, dokázal Oliveira zápas otočit ve svůj prospěch a dominantě si dojít pro vítězství. „Je prostě dobrý,“ hlesl po prohře zklamaný Poirier. Pro Charlese Oliveiru to byla první titulová obhajoba titulu, který získal v bitvě s Chandlerem. Další na řadě by měl být Justin Gaethje.

Las Vegas - Poslední zápas na kartě UFC 269 nabídl fanouškům očekávanou titulovou bitvu v rámci lehké váhy. Držitel opasku Charles Oliveira obhajoval svůj titul, který získal proti Michaelu Chandlerovi. Proti němu se do modrého rohu postavil „The Diamond“ Dustin Poirier. Ten si v posledním roce dvakrát poradil s Conorem McGregorem. Pro něj se jednalo o další titulovou šanci potom, co v roce 2019 prohrál s neporaženým Khabibem Nurmagomedovem, který jej ve třetím kole ukončil via rear-naked choke. V tomto zápase se do podobné pozice nechtěl dostat, Charles Oliveira je odborník na podobné techniky, má nejvíc ukončení díky submisi v historii UFC.

Zápas začal v ostrém tempu, hned bylo jasné, že v dnešní bitvě si borci nic nedarují. V prvním kole měl navrch Poirier, dokonce poslal Oliveiru k zemi svými přesnými údery. Ve druhém kole se ale karta otočila a Brazilec ukázal, že je právoplatný šampion. Povedlo se mu dostat Poiriera na zem, kde je Oliveira ve svém živlu, a z dominantní pozice mu zasazovat tvrdé údery, druhé kolo bylo jasně pro něj. „Samozřejmě, věděl jsem, že jeho jiu-jitsu je nejlepší na světě. Má nejvíc ukončení díky submisi v historii UFC, to byl důvod proč jsem se ve druhém kole nezkoušel za každou cenu postavit, radši prohraju kolo než abych mu nabídl záda,“ okomentoval druhé kolo po zápase Poirier.

Tomu už však nedokázal zabránit ve třetím kole. Oliveira cítil šanci a hned se na soupeře vrhl. Po necelé minutě mu vyšplhal na záda a nasadil mu škrcení. Rear-naked choke měl dobře chycený, a tak nezbylo Poirierovi nic jiného než odklepat. ,,Ale i tak se mi do těch zad dostal, je prostě dobrý, je to šampion. Je to na hov*o, pracoval jsem tvrdě, abych se opět dostal sem, do titulového zápasu, ale zase jsem se v něm nechal uškrtit, mám zlomené srdce." reagoval po prohře zklamaný Poirier, kterému se ani na druhý pokus nepodařilo stát se právoplatným šampionem lehké váhy.

 „Je mi jedno co lidi říkaji, je mi jedno co si myslí. Jsem tady, jsem šampion, mám opasek a budu ho dál obhajovat,“ reagoval šampion Oliveira na kritiku a nedůvěru lidí, kteří před zápasem favorizovali Poiriera. Oliveira tak dal nejlepší možnou odpověď všem pochybovačům o jeho schopnostech. Pro Charlese Oliveiru to byla první titulová obhajoba. Svůj pás získal v květnové bitvě s Michaelem Chandlarem. Jeho další překážkou v obhajobě titulu bude s největší pravděpodobností Justin Gaethje. 

Zobrazeno 697 krát
Naposledy upraveno: út., 21. prosinec 2021 13:16
Filip Hedrich

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste