Vytisknout tuto stránku
út., 12. květen 2020 19:22

Chebské divadlo je pro diváky zatím uzavřené, herci ale stále pracují

Logo ZDCH Logo ZDCH Zdroj: ZDCH Cheb
Cheb – Díky rozhodnutí vlády o uvolnění omezení proti šíření koronaviru začali herci ze Západočeského divadla v Chebu (ZDCH) znovu pracovat na nové inscenaci. Přesto stále zůstávají prostřednictvím internetu v kontaktu s diváky, vysílají záznamy starších inscenací a každý den čtou kapitolu z oblíbených knih.

Stejně jako všechna divadla v Čechách muselo i to chebské odložit plánovaná představení. Jedním z nich měla být také premiéra hry Odysseus, kterou divadelníci posunuli o více než měsíc. Původně ji plánovali na 18. dubna, nakonec jí odehrají 30. května. „Věříme, že stejně jako slavný řecký hrdina nakonec překonáme veškerá protivenství a 30. května dorazíme na vytouženou Ithaku. Buďte u toho s námi,“ uvedli na Facebooku divadla.

Téměř před měsícem zahájilo divadlo ve spolupráci s Městskou knihovnou v Chebu projekt Pojďte s námi za knížkami. Od té doby nahrávají na YouTube knihovny každý den jedno video, ve kterém čte některý z herců z divadla vždy jednu kapitolu z knih známých českých autorů. Od 14. dubna se jednalo o Haškovy Opilecké historky, na ně před pár dny plynule navázaly Povídky z jedné kapsy Karla Čapka.

Mimo čtení nabízí divákům také online vysílání záznamů inscenací, které mají již po derniéře. „Když nemůže divák do divadla, musí divadlo za divákem! Proto jsme pro vás připravili několik dalších záznamů inscenací, které vám pomohou ukrátit čekání na dobu, kdy se uvidíme naživo,“ slíbili na konci dubna na Facebooku ZDCH. Od začátku nouzového stavu tak již odvysílali třeba Marii Stuartovnu, Cejch, Sen čarovné noci či Shapiru. Zatím poslední stream byl ve středu, kdy proběhlo vysílání bláznivé inscenace Přehrada.

 

Zobrazeno 968 krát
Naposledy upraveno: pá., 15. květen 2020 14:09
Kristýna Krausová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste