Vytisknout tuto stránku
út., 7. listopad 2017 13:24

Chinaski zakončí turné Není nám do pláče v Praze

Finále turné Není nám do pláče v Praze Finále turné Není nám do pláče v Praze Zdroj: https://www.ticketportal.cz/Event/CHINASKI
Praha - Turné kapely Chinaski běží v plném proudu a pomalu se blíží k finále. To proběhne ve čtvrtek 16. listopadu v pražské O2 aréně, kam se na kapelu přijde podívat téměř 18 tisíc příznivců. Hala je vyprodaná, a tak vše nasvědčuje tomu, že Prahu čeká velká show.

Není nám do pláče, to je název nejenom letošního turné, ale i nové desky včetně pilotního singlu české populární skupiny Chinaski. Podzimní šňůru koncertů kapela odstartovala 24. října v Ostravě. Pokračovala přes větší města jako je Zlín, Hradec Králové nebo Brno. Mezi koncertní zastávky se ještě zařadí například České Budějovice a Liberec. Velké finále se uskuteční v Praze již za pár dní, ve vyprodané O2 aréně. Díky tomu uskuteční kapela slibovanou třesničku koncertu, kterou bude tanec Haka, jenž se naučili na Novém Zélandě, během nahrávání svého alba. Fanouškům jsme tanec slíbili, pokud halu vyprodají, a to se už stalo," řekl pro server tyden.cz frontman kapely Michal Malátný.

Chinaski své nové album vydali na jaře. Nahrávalo se v několika studiích na různých místech světa. Mezi jedno z nich patří například Nový Zéland a také Austrálie, kde vznikl pilotní singl Není nám do pláče. Tu pro start vybral hlavní producent kapely, Greg Haver. „Našli jsme producenta, který má naši stoprocentní důvěru. Dřív jsme pořád seděli ve studiu a všichni do toho mluvili. Kdežto teď má Greg poslední slovo a zatím to funguje," sdělil Malátný v tiskové zprávě s tím, že do týmu přibrali druhého producenta, kterým je Stefan Skarbek. Za ním se vydali natáčet do kalifornské pouště. 

Na každém z koncertů kapela hraje 25 písní. Kromě skladeb z nového alba se nezapomíná ani na ty starší. Fanoušci se tak mohou těšit na novinky, jako je kromě jiných píseň Venku je na nule či Potkal jsem tě po letech. Poslechnou si ale i klasiky, například skladbu 1970. Kromě toho se mohou sami zapojit do projekce, která se během koncertu promítá za kapelou. Stačí nahrát fotky šťastných momentů na Instagram s hastagem #neninamdoplace. „Databázi šťastných okamžiků vytváříme s fanoušky skoro rok. Nyní ji zakomponujeme i do projekcí, takže se lidé uvidí. Vizuál některých skladeb na nich dokonce postavíme," popsal v idnes.cz Martin Pokorný z managmentu BrainZone.

Zobrazeno 1974 krát
Naposledy upraveno: st., 15. listopad 2017 15:36
Simona Vondrová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste