Vytisknout tuto stránku
po., 27. duben 2020 23:28

CNN Prima News zahájí vysílání 3. května

CNN Prima News zahájí vysílání 3. května Zdroj: Facebook CNN Prima NEWS
Ve čtvrtek odhalila společnost Prima podrobnosti k začátku nepřetržitého vysílání celoplošné zpravodajské stanice CNN Prima News. Televizní skupina Prima tak spustí devátý vysílací kanál, poprvé ve spojení s americkou televizní společností CNN International Commercial. Její přenos budou moci diváci sledovat od neděle 3. května od 18:55. Vysílat bude po celém území České republiky jak pomocí pozemního vysílání, tak prostřednictvím kabelových technologií, satelitního přenosu a internetových televizí.

Stanice CNN Prima News bude nabízet domácí zpravodajství, vytvářené zpravodajskou sekcí skupiny Prima, ale i zprávy mezinárodního charakteru, jejichž obsah bude přebírat od CNN a tlumočit do češtiny. „Sdílíme hodnoty přesnosti, spolehlivosti a nestrannosti. Chceme společně vybudovat nejdůvěryhodnější značku na české mediální scéně,“ uvedl člen Editorální rady Tim Lister za CNN.

Vysílání zahájí CNN Prima News relací Hlavní zprávy, které bude moderovat Markéta Dobiášová a Pavel Štrunc. Další moderátorskou dvojici pro Hlavní zprávy bude tvořit Klára Doležalová a Karel Voříšek. Po Hlavních zprávách budou pokračovat sportovní zprávy, následovat bude lifestylový večerník Showtime. Tvářemi stanice budou také Libor Bouček, Roman Šebrle, Lucie Hrdličková, Marie Bastlová, Pavlína Wolfová, Martina Kuzdasová, Terezie Tománková, Eva Perkausová a mnozí další. Poprvé se v Česku budou prezentovat zahraniční novináři ze CNN International, konkrétně Christiane Amanpour s jeho pořadem Amanpour a Richard Quest s pořadem Quest Means Business.

Studio CNN Prima News, umístěné v Praze-Strašnicích, zabírá téměř 300 m2 a jako první v ČR je vystavěné na dvou patrech. Jedná se tak o jedno z největších studií ve střední Evropě. Dominuje mu moderátorský pult se zabudovanou LED obrazovkou a barevně ladící s logem stanice.

Česká CNN se chystá spustit také zpravodajský web CNNPrima.cz. Právě internet je podle CNN Prima News v České republice dominantní platformou využívanou pro získávání zpráv. Spuštění webových stránek se tedy stalo její prioritou a příští rok chce docílit největší návštěvnosti mezi zpravodajskými servery v Česku. CNN Prima News má již vytvořené účty i na sociálních sítích, konkrétně na Twitteru, Instagramu a Facebooku a do budoucna plánuje spustit také mobilní aplikaci.

Nový projekt CNN Prima News se však již potýkal s problémy. Na konci listopadu se rozhodl odejít z pozice ředitele zpravodajství Martin Ondráček, který tuto funkci vykonával několik měsíců. Uvedl, že se pro odchod rozhodl z osobních důvodů. Namísto něj se vedení ujala trojice redakční rady ve složení Elišky Čeřovské, Petry Benešové a Tomáše Večeřy. Tato rada je přímo podřízená Marku Singerovi, generálnímu řediteli Primy.

Ke spojení CNN a skupiny Prima došlo na jaře 2019, když si Prima koupila od divize CNN International Commerical práva k využívání značky CNN, jejího zpravodajství a pořadů. „Na základě této licenční smlouvy jsme v úzké spolupráci se společností Prima vytvořili infrastrukturu a zajistili školení a poradenství. Nyní s nadšením očekáváme, až místní verze nejprestižnější světové značky v oblasti zpravodajství zahájí své vysílání v České republice," uvedl viceprezident pro strategická partnerství divize CNN International Commercial Kostas Oikonomou. CNN vysílá zpravodajský obsah ve spolupráci se zeměmi po celém světě, například ve Švédsku, Indonésii, Kanadě, Jižní Koreji, Indii, Mexiku, Brazílii, na Novém Zélandě či na Srí Lance.

Zobrazeno 1269 krát
Naposledy upraveno: út., 28. duben 2020 10:31
Dominika Gerychová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste