Vytisknout tuto stránku
pá., 19. listopad 2021 17:29

Co bude dál s neočkovaným Kyriem Irvingem?

Kyrie Irving v dresu Brooklyn Nets Kyrie Irving v dresu Brooklyn Nets Zdroj: foxnews.com
Sezóna už je v plném proudu a Kyrie Irving stále nezasáhl ani do jediného zápasu svého týmu. Důvodem je, že hvězda Brooklynu Nets stále odmítá vakcínu proti Covidu-19 a město New York, ve kterém Nets sídlí, zakazuje vstup na vnitřní akce bez dokončené vakcinace.

Tým Brooklyn Nets si do letošní sezóny brousil zuby na titul. Aby také ne, po tom co do svého města přivedli minulý rok hvězdnou trojici Kyrie Irving, James Harden a Kevin Durant a jejich první rok pospolu neproběhl podle jejich očekávání. Ovšem před sezónou přišla pro tým zdrcující informace. Budou se muset obejít bez jedné ze svých hvězd. Kyrie Irving totiž odmítá vakcínu proti Covidu-19. NBA jako taková zatím nepovažuje očkování za povinné a i hráčská asociace stojí za neočkovanými hráči, kterých je dle vyjádření ligy asi 10%. Město New York ale nepovoluje neočkovaným vstup na vnitřní hromadné akce.

Tím pádem bylo jasné, že Kyrie bude muset vynechat všech 43 domácích zápasů. Chvíli se spekulovalo, že bude nastupovat pouze do venkovních duelů. Tahle varianta byla rychle smetena ze stolu vedením Brooklynského celku. Tým pomýšlí na titul a nechce žádnému ze svých hráčů povolit účast jen na částečný úvazek dle slov generálního managera Seana Markse. Nets jsou sice aktuálně druzí ve východní konferenci se zápasovou bilancí 11-5, ale Kyriho absence je na hře znatelná. Hvězdný hráč tímto svým krokem přijde o polovinu ze své roční výplaty, což v jeho případě dělá zhruba 17 milionů dolarů (382 milionů Kč). Přijde pouze o výplatu ze svých domácích zápasů, kde mu účast zakazují pravidla města. „Jo, ztratíte peníze, ale co. Tohle není o penězích, tohle je o tom co je pro vás nejlepší,“ vyjádřil se samotný hráč. „Respektuji všechny očkované. Ale stojím za těmi, kteří věří, že tohle je pro ně nejlepší a kvůli tomuto náporu přichází o své živobytí,“ nechal se dále slyšet.

Kyrie Irving také vyvrátil spekulace, že by se chystal ukončit kariéru ve svých devětadvaceti letech. Kde ale bude pokračovat? Během předsezónní letní pauzy bylo na spadnutí podepsání prodloužení jeho smlouvy, která mu vyprší v roce 2023. Tímto se vše komplikuje a předpokládá se, že mu Brooklyn další kontrakt nenabídne. Otázkou zůstává jestli se ho pokusí tým vyměnit nebo si ještě počká na vývoj situace, ať už s hráčem nebo covidovými pravidly.

Zobrazeno 511 krát
Naposledy upraveno: pá., 19. listopad 2021 19:15
Vojtěch Polák

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste