Vytisknout tuto stránku
čt., 26. říjen 2017 18:50

Designblock potěší návštěvníky nejen módou, ale i spoustou jídla

Designblock přinese spoustu zajímavostí Designblock přinese spoustu zajímavostí Zdroj: Michal Krumphanzl (ČTK)
Praha - Ve středu začal na pražském Výstavišti už známý Designblok, kde se představí rekordních 304 designérů, značek i uměleckých škol. Letošní ročník s netradičním tématem Jídlo potrvá do pondělí 30. října.

„Téma Jídlo bude prorůstat všechny výstavní domy jak přímo gastronomickými stanicemi, tak instalacemi jednotlivých designérů a značek," uvedla pro idnes.cz Jana Zielinski, ředitelka Designbloku.

V rámci přehlídky vznikla podle návrhu Maxima Velčovského a Veroniky Jirouškové Designérie tzv. obrovská cukrára, kde budou k vidění gigantické dorty, kolotoče, cukrová vata, spousta šlehačky, perníková srdce od českých ilustrátorů nebo skákací hora Říp. V doprovodném programu se na pódiu budou střídat módní přehlídky. Na své si přijdou i hudební nadšenci - vystoupí kapela Please The Trees.

Tématem celé přehlídky je sice jídlo, ale samozřejmě se akce velmi dotkne světa módy. Vrcholem má být přehlídka ukrajinské módní návrhářky Yany Chervinské a šperkařky Markéty Kratochvílové, úřadující designérky šperku roku cen Czech Grand Design. Na co se návštěvníci mohou konkrétně těšit? Chervinska uvede kolekci AMA, která odráží a konfrontuje každodenní ukrajinskou realitu. Na přehlídce se tak představí napříkald rybářská síť jako oděv, a spousta dalších zajímavých modelů. Kratochvílová uvede svou novou značku Bold Studio a zároveň se představí na přehlídkovém mole.

Samozřejmě nebude chybět už tradiční Superstudio, které předvede nové české značky, jako například Brokis, Bomma či Křehký.

Letošní Designblok přinese také úplnou novinku, kterou je mezinárodní soutěž Diploma Selection, do které se přihlásilo 152 tvůrců z celkem 17 zemí. V prostoru Garden Stage se těch patnáct nejlepších představí. Českou republiku bude reprezentovat Lenka Vacková, která uvede kolekci z recyklovaných látek.

Designblok je největší výběrová přehlídka designu a módy ve střední Evropa, které se každoročně účastní přes 200 vystavitelů. Každoročně přiláká více než 50 000 návštěvníků všech věkových skupin z České republiky i zahraničí. 

Zobrazeno 1964 krát
Naposledy upraveno: pá., 27. říjen 2017 20:33
Radka Kmochová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste