Vytisknout tuto stránku
út., 16. duben 2019 20:05

Draft NHL 2019: První volbu výběru budou mít New Jersey Devils

Draft NHL 2019 ve Vancouveru Draft NHL 2019 ve Vancouveru Zdroj: nhl.com
Vancouver- V nadcházejícím draftu NHL, který se uskuteční 21. a 22. června v Rogers Areně v kanadském Vancouveru bude jako první vybírat New Jersey. Rozhodla o tom loterie, která Devils zajistila první pozici výběru již podruhé za poslední tři sezony.

Výběr hokejových talentů ve Vancouveru začne tým New Jersey Devils. Právo na jedničku draftu získali Devils díky loterii, ve které měli šanci 11,5 % na zisk první pozice, tedy třetí nejvyšší za týmy Ottawa Senators (18,5 %) a Los Angeles Kings (13,5 %). Od Senators tuto volbu již dříve získalo Colorado.

Druhým adeptem na výběr bude tým New York Rangers. Největší posun v loterii zaznamenali Chicago Blackhawks, kteří se z předpokládané dvanácté pozice vyšvihli do TOP 3. Na druhé straně Colorado Avalanche, které mělo vybírat z první pozice, kleslo až na čtvrtou příčku.

New Jersey si v roce 2017 jako jedničku draftu zvolilo švýcarského útočníka Nico Hischiera. Ten se začal ihned prosazovat a dosud má za sebou 151 utkání, ve kterých nasbíral 99 bodů za 37 gólů a 62 asistencí.

Mezi předpokládané nejvýše draftované hráče patří americký centr Jack Hughes a finské křídlo Kaapo Kakko. Velmi vysoko mohou být také draftováni kanadští rodáci útočník Dylan Cozens a obránce Bowen Byram nebo ruský útočník Vasilij Podkolzin.

Zobrazeno 1265 krát
Naposledy upraveno: út., 16. duben 2019 20:29
Petra Čiklová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste