Vytisknout tuto stránku
ne., 15. duben 2012 21:02

Druhá řada Hry o trůny je v plném proudu!

Televizní stanice HBO svým divákům od letošního dubna nabízí již druhou řadu úspěšného fantasy seriálu Game of Thrones (Hra o trůny) natočeného podle knižní série A song of Ice and Fire (Píseň ohně a ledu) amerického spisovatele George R. R. Martina. Autor ságy se podle magazínu Time dokonce stal jedním ze stovky nejvlivnějších lidí na světě.

 

Seriálové zpracování románů pak tvůrcům umožňuje být co do zpracování opravdu detailní a nevynechávat žádné důležité momenty jako se to často stává u celovečerních filmů. Naopak, divákům je nabízeno spíše více než méně, mnohé scény se v knihách vůbec nevyskytují. Sám autor románů se však na výrobě televizní adaptace z velké části podílí, k některým dílům dokonce sám napsal scénář, takže se nemůže stát, že bychom se dívali na něco, co by se ve světě spisovatele Martina nemohlo stát.

První série se dočkala ohromné odezvy od více než dvou miliónů diváků z celého světa, příznivých reakcí kritiků, a byla nominována na bezpočet prestižních cen jako nejlepší seriál nebo nejlepší herecké seriálové obsazení. Představitel Tyriona Lannistera, americký herec Peter Dinklage, byl za svůj výkon odměněn cenou Emmy a Zlatým glóbem. Sám ředitel HBO Michael Lombardo byl úspěchem seriálu tak nadšen, že prohlásil: „"Doufám, že seriál bude produkován 20 let. Slibuji Vám, že seriál bude pokračovat, dokud to bude stát za to." Diváci se tak již od letošního dubna mohou těšit ze seriálové podoby také druhého dílu knihy A Clash of Kings (Střet Králů) pod názvem Game of Thrones 2. Druhá série se natáčela v destinacích jako je Chorvatsko, Malta, Island či Severní Irsko. Rozpočet se oproti první řadě navýšil o 15%, tedy na asi 70 milionů dolarů, a to především kvůli bitevním scénám, kterých Game of Thrones 2 nabídne opravdu mnoho.

Svět Game of Thrones 2 se oproti první řadě výrazně rozšířil. Diváci se konečně podívají za tajemnou Zeď chránící Sedm království Westerosu před severní divočinou, na západní straně se objeví ostrov Dragonstone, na východě zase Železné ostrovy. Jih pak nabídne území Dorne. Takové zvětšení území si pak logicky vyžádalo i nemalé rozšíření hereckého obsazení. V seriálu si tak zahrají herci jako Stephen Dillane (Stannis Baratheon), Gwendoline Christie (Brienne) Tom Wlaschiha (Jaqen H’ghar) nebo Clarice van Houten (Lady Melisandre). Ze známějších tváří se pak představí Liam Cunningham v roli Davose Seawortha, Margaery Tyrell pak ztvárnila Natalie Dormer, která je českému divákovi známá především jako Ann Boleyn ze seriálu Tudorovci.

V Game of Thrones 2, neprodleně navazujícím na konec první série, se schyluje k válce mezi samozvanými králi a tajemná moc magie se skrývá za každým rohem ruku v ruce se smrtí, která je jedním z oblíbených motivů autora celého příběhu. Druhý díl knihy je ještě temnější a překvapivější než ten první. Diváci se mohou těšit na draky, nové bohy, severské divochy a samozřejmě i na tajemné bílé chodce.

Česká verze HBO vysílá seriál každé pondělí od 21:00, a to v originálním znění s titulky, což je vzhledem k ne zrovna příznivě přijatému dabingu první série další dobrou zprávou pro české fanoušky.
Ředitel HBO Michael Lombardo 10. dubna oficiálně potvrdil, že se Game of Thrones dočká zpracování třetí řady. Ta bude mít opět deset dílů a pokryje první polovinu knihy A Storm of Swords (Bouře mečů). Není se ani čemu divit, vysílání prvního dílu druhé řady totiž sledovalo více než 8 milionů diváků.

 

 

 

 

 

 

 

Natalie Dormer (Margaery Tyrell), Peter Dinklage, George R. R. Martin

 

 

 

 

Fotky:

http://herniweb.cz/wp-content/uploads/george-r-r-martin-image.jpg

http://www.odt.co.nz/files/story/2012/01/actor_peter_dinklage_poses_backstage_with_the_awar_4f148f6284.jpg

http://0.tqn.com/d/scifi/1/0/N/k/0/-/GOT-Season2-Margaery-Tyrell1.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-uCL3iqYT7lM/T3WpAxsEo_I/AAAAAAAAH38/0NdlM0oFQIs/s1600/Game+of+Thrones+Liam+Cunningham.jpg

Zobrazeno 3116 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Dominika Gregušová
Pro psaní komentářů se přihlaste