Vytisknout tuto stránku
so., 23. duben 2022 12:17

Éra dinosaurů se dočkala pokračovaní. Chris Pratt a Sam Neill nám společně přinesou Jurassic World: Dominion

Ikoničtí herci z první trilogie společně s novými hvězdami éry dinosaurů Ikoničtí herci z první trilogie společně s novými hvězdami éry dinosaurů Zdroj: Universal Pictures
Třetí díl volného pokračování Jurskeho parku má hvězdné obsazení, ze kterého bude, nejen skalním fanouškům, běhat mráz po zádech. Mimo herce Chrise Pratta a Sama Neilla se diváci mohou těšit na Lauru Dern, Bryce Dallas Howard nebo herce Jeffa Goldblurma. Již 9. června do kin přichází další pokračování Jurského světa
Totalfilm

Dlouho nás studio napíná s dějem třetího filmu i s postavami a úlohou, kterou hrají. Z trailerů vyčteme pouze to, co je od konce posledního dílu jasné – koexistence lidí a dinosaurů v jednom světě. Studio odhalilo pětiminutový prolog, kde diváka zavedou o 65 milionu let zpět. Tvůrci připomínají dobu, kdy dinosauři mnoha druhů dominovali světu. Na vršku potravního řetězce stojí tyranosaurus, vedoucí boj s jiným dinosaurem. Nechybí zde ani ikonický komár, který saje krev predátora. Stejnou krev, která bude za dalších milion let využita vědci při oživení dinosaurů.


Poslední dvě minuty se věnují pohledu na současnost, kde se odstřelovači ve vrtulníku snaží dinosaura tyranosaura zastřelit. Studio se tak stále snaží utajit co nejvíce dějových informací.


Závěr druhého filmu Jurský svět naznačuje, že budoucnost lidstva je velmi na hraně. V závěru filmu Maisie Lockwood (Isabella Sermon) vypustila dinosaury do volné přírody a Dr. Ian Malcolm (Jeff Goldblum) situaci komentoval tím, že se s dinosaury budeme naučit žít.


Filmaři naznačují, že nastává nová éra soužití lidstva a dinosaurů. Otázkou zůstává, kolik dinosaurů bylo na Lockwoodově panství? Dokáží se ve volné přírodě množit nebo podlehnou nástrahám světa?
Nečekaným zjištěním v posledním filmu bylo, že Maisie Lockwood vnučka Benjamina Lockwooda je klonem jeho zemřelé dcery. Dinosaurus Indoraptor byl ve snímku na Maisie fixovaný. Mohlo to být způsobeno podvědomým věděním o jejich klonovém původu?


Bude ve třetím díle hrát roli genetické množení nebo laboratorní množení? Ještě před panikou a chaosem na Lockwoodově panství stihlo pár zámožných kupců odvést své dinosaury, ze kterých mohou dostat genetický materiál pro rozmnožování. Tým doktora Wu (BD Wong) také stihl zachránit vzorky dinosauří DNA, jež byla v předchozích filmech využita pro vytvoření nového dinosaura.


A mimo jiné mnoha fanouškům už dříve vrtalo hlavou, proč létající dinosauři Pterodaktylové odletěli do Las Vegas až teď, proč nevyužili dřívější erupce sopky. Ostrov, kde se tento děj odehrával, se jmenuje Isla Nublar a není moc vzdálený od pevniny.

Zobrazeno 668 krát
Naposledy upraveno: út., 26. duben 2022 10:21
Sára Šmídová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste