Vytisknout tuto stránku
po., 16. březen 2020 16:26

Fanoušci přesvědčili influencera aby daroval roušky nemocnici

Video se soutěží zveřejnil Adam Kajumi na instastories Video se soutěží zveřejnil Adam Kajumi na instastories Zdroj: https://www.instagram.com/adamkajumi/?hl=cs
Praha - Všechny mediálně vlivné osobnosti se současnou situaci snaží zvládat po svém. Nejčastější reakce je apel na jejich sledující, aby zůstávali doma, myli si ruce a pokud mají roušky, aby je používali. Člověk, který se octne v situaci, kdy má roušek přebytek je může darovat nemocnicím nebo zdravotnickým zařízením. Adam Kajumi se ale rozhodl uspořádat o ně soutěž.

Adama Kajumiho, českého influencera, hudebníka a vlogera sleduje na instagramu 181 tisíc lidí. Jeho příspěvky většinou sklízí podporu a obdiv od fanoušků. Kontroverzní byl až jeho nejnovější příspěvek, video, ve kterém vyhlásil soutěž o zdravotnické roušky. „Na zítřejší den pro vás chystám takové menší překvapení, jelikož jsem doma nashromáždil spoustu roušek. Několik jsem už rozdal své rodině a kamarádům, nicméně mi jich tu stále dost přebývá. Tak zítra bude speciální soutěž, kde budete moct získat jako dárek tuhle roušku,“ řekl ve videu v ruce přitom mával s jednou ze zmíněných sanitárně zabalených roušek.

Vlnu kritiky vzbudil hlavně proto, že v současnosti je ve zdravotnických zařízeních nedostatek roušek a respirátorů. Po internetu kolují návody, jak si je vyrobit doma a stovky dobrovolníků šijí roušky ze zbytků látek doma. Ty pak dodávají zdravotním sestrám, lidem do hospiců, domovů pro seniory nebo onkologicky nemocným dětem.

V komentářích se Kajumimu lidé smáli, rozčilovali se a mnozí ho nabádali, aby přebytečné roušky daroval nemocnici. „Ať to odnese do nemocnice zadarmo a nedělá nějaké stupidní soutěže pro jeho třináctileté fans,“ zněl jeden z komentářů.

Po ostré kritice Kajumi přehodnotil svůj původní záměr a roušky věnoval do Nemocnici na Bulovce. V té se léčí největší pacientů infikovaných koronavirem, protože je nejlépe vybavená k boji s infekčními onemocněními. „Přijde mi v pořádku, že když mám něco navíc, rozdám to své rodině a dále svým fanouškům. Nicméně vzhledem k tomu, že se situace za poslední 3 dny vyostřila o 300 %, a již se nejedná o pár jednotek nakažených, tak jsem se rozhodl zbylé lékařské roušky věnovat zdravotním sestrám,“ vysvětlil svou motivaci Kajumi.

Zobrazeno 2185 krát
Naposledy upraveno: po., 16. březen 2020 19:45
Martina Jónová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste