Vytisknout tuto stránku
ne., 5. březen 2023 21:33

Farmář Clarskon sklidil novou sérii The Clarkson’s farm, ovce vystřídaly krávy

Tur domácí Tur domácí Zdroj: obrázek autora
Amazon studios letos 10. února k dokumentární sérii Jeremyho Clarksona, The Clarkson‘s farm z roku 2020 zaměřenou na farmaření, přidalo její nově sklizenou sérii, v pořadí druhou. Ta pokračuje ve stejném farmářském duchu, jako ta první. Jen trable s ovcemi vystřídaly trable s krávami a právní bitvy o stavby jeho farmářského obchodu vystřídaly právní bitvy o stavbu restaurace.

Jeremy Clarskon je Britský automobilový novinář a nějakou dobu i farmář na své farmě v Costwolds. Na Amazonu, pod jehož záštitou se v dokumentární sérii The Clarkson’s farm, kde se bývalý moderátor TopGearu snaží farmařit, starat se o hospodářská zvířata a o svůj farmářský obchod Diddly squat, vyšla 10. února druhá série. Ta má stejně jako ta první osm sotva hodinových epizod, kdy se každá z nich snaží ukázat strasti a radosti farmářského života ve Velké Británii, kde se série natáčela.

Skrze celou sérii se probírá chov krav, které nahradily ovce z minulé série, soudní tahanice o povolení přestavět z “ovčí porodnice“ restauraci spolu s problémy, které vznikly odchodem Velké Británie z Evropské Unie. Vidět jsou i důsledky pandemie covidu-19 a špatného počasí vyvolaným globálním oteplováním. Dalším velkým tématem je již zmiňovaný farmářský obchod, který vznikl v první sérii a stal se atrakcí pro obyvatelé z široka daleka.

Série jsou velmi oceňovaným dokumentem, kde je vtip a nezasvěcenost hlavní tváře série hlavní zbraní jak důležité, ale pro někoho nezajímavé zemědělství dostat k lidem, kteří jsou jeho hlavními konzumenty. To že tvůrci se sérií uspěli je vidět na ČSFD, kde má Clarksonova farma 95% a na IMDB 9/10 hvězdiček.

Kvůli Clarksonovu komentáři k Meghan, vévodkyni ze Sussexu, který pobouřil širou veřejnost, s ním streamovací služba Amazon rozvázala kontrakt na všechny série, ve kterých Clarkson působí. Je tedy možné, že se třetí série můžeme, ale také nemusíme dočkat. 

Zobrazeno 463 krát
Naposledy upraveno: po., 13. březen 2023 20:01
Václav Januš

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste