Vytisknout tuto stránku
so., 3. duben 2021 23:19

Festival Colours of Ostrava se letos konat nebude

Festival Colours of Ostrava Festival Colours of Ostrava Zdroj: colours.cz
Jeden z největších festivalů u nás pořadatelé opět o rok posouvají. Může za to stále nepříznivá epidemická situace, která pořádání kulturních akcí příliš nepřeje. Do ostravských Vítkovic tak v létě nedorazí například Twetny One Pilots, Martin Garrix, kapela The Killers nebo The Lumineers.

Devatenáctý ročník festivalu Colours of Ostrava tentokrát organizátoři přesunuli na 13. - 16. července 2022, od středy do soboty. Ve stejném termínu proběhne i mezinárodní fórum Meltingpot, které se koná po boku festivalu v jeho areálu.

„Společně s dalšími pořadateli u nás či v Evropě jsme pracovali na opatřeních, která by pořádání velkých kulturních akcí v létě umožnila. Protože se ale tak rozsáhlý festival jako ten náš nedá v nejvyšší kvalitě připravit za pár měsíců, dostali jsme se v tuto chvíli do nejzazšího momentu a musíme se rozhodnout. Bohužel současná situace s pandemií koronaviru a neexistující výhled na letní měsíce ohledně budoucích opatření nám nedává jinou možnost než festival opět přesunout,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Zakoupené vstupenky z letošního i minulého roku zůstávají v platnosti. Kdo bude chtít své peníze zpět, může vstupenky do 30. června vrátit. Zájemci, kteří ještě vstupenky nemají, si je budou moci již brzy zakoupit. Čtyřdenní vstupné vyjde na 2 990 Kč.

Tým organizátorů nyní začíná pracovat na programu pro rok 2022. „Budeme se snažit přesunout hlavní headlinery i většinu zahraničních kapel opět na další rok. Jsme velmi zavázáni vám všem, kdo jste si na tento program zakoupili vstupenky a necháváte si je i na další rok,“ dodává Holušová.

Multižánrový festival Colours of Ostrava láká na české i zahraniční interprety od roku 2002. Každoročně ho navštíví desítky tisíc lidí. V minulých letech na festivalu vystoupila řada světových umělců jako Jessie J, Tom Walker nebo skupina Imagine Dragons či The Cranberries. V letech 2005 a 2006 festival získal cenu Anděl za hudební událost roku. Britský deník The Guardian ho pak v roce 2016 zařadil mezi 10 nejlepších evropských festivalů.

Zobrazeno 1032 krát
Naposledy upraveno: po., 5. duben 2021 19:17
Daniel Hudek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste