Vytisknout tuto stránku
čt., 3. prosinec 2015 16:02

Festival Sziget začíná plnit line-up

Maďarsko, Budapešť - Ostrov Óbudai v centru Budapešti příští rok opět přivítá Sziget Festival. Dvacátý čtvrtý ročník jednoho z největších hudebních festivalů v Evropě má jistých už osm interpretů, kteří od 10. do 17. srpna rozezní ostrov svobody.
Sziget Festival 2015 aftermovie Sziget Festival

Prvních osm jmen, která jsou zatím známá, reprezentuje různé hudební žánry a naznačuje, že i rok 2016 bude na Szigetu hodně pestrý. Z kapel se představí Bring Me the Horizon, Kodaline nebo Sigur Rós, kteří jsou na hudební scéně ostřílenými bardy. Proti nim jsou další vystupující jako John Newman či MØ stále nováčky. Návštěvníkům se také představí elektronická skupina M83, electroswingový DJ Parov Stelar a DJ Naughty Boy.

Sziget Festival, který už dvakrát získal označení nejlepší evropský festival cen EFA Best Major Festival, jako každý rok láká nejen na muzikanty, ale i na nehudební program s desítkami akcí denně. Nabízet bude klidové zóny, sportoviště, interaktivní umělecké aktivity, adrenalinovou zábavu nebo třeba divadelní a taneční představení.

Minulý dvacátý třetí Sziget překonal předchozí ročníky rekordními 441 000 návštěvníky. Ti přijeli na tento multikulturní festival z devadesáti pěti zemí světa, aby prožili týden plný zábavy. O tu se jim postarali umělci z padesáti států. Z nejzvučnějších jmen to byliRobbie Williams, Florence and the Machine, Alt-J, Kings of Leon, Avicii a Ellie Goulding.

Zobrazeno 1946 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:15
Karolína Koleňáková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste