Vytisknout tuto stránku
ne., 7. duben 2019 22:42

Fiorentina prohrála s předposledním Frosinone, Atalanta je už čtvrtá

Pavoletti rozhodl o další domácí výhře Cagliari Pavoletti rozhodl o další domácí výhře Cagliari Zdroj: https://www.cagliaricalcio.com/news/ultimissime/18550/vale-doppio-cagliari-spal-commento
Itálie – Souboj aspirantů o místa zaručující Ligu Mistrů mezi Interem a Atalantou Bergamo skončil bezbrankovou remízou. Fiorentina překvapivě na svém hřišti podlehla Frosinone 0:1 kvůli Antenucciho proměněné penaltě. V záchranářském duelu uspělo Udinese nad Empoli poměrem 3:2. Cagliari potvrdilo výhrou 2:1 se SPALem, že se jim v domácí aréně velice daří. Lulič zachránil v páté minutě nastavení remízu 2:2 proti Sassuolu. Ve večerním zápase Neapol remizovala s Janovem 1:1, i přesto, že hrála skoro hodinu v přesile, jelikož Sturaro viděl rovnou červenou kartu za faul na Milika.

Předposlední Frosinone zahájilo velkou stíhací jízdu ve snaze udržet se v nejvyšší soutěži a tentokrát chtělo vydolovat další body na hřišti favorizované Fiorentiny. Ta sice držela míč, ale šance si nevytvářela. Výjimkou byla situace ve 31. minutě, když si centr našel hlavičkující Chiesa. Bohužel pro něj těsně minul. Po přestávce mohl hostující Goldaniga zužitkovat rohový kop, ovšem také netrefil. V 81. minutě chtěl protrhnout střeleckou smůlu Chiesa, jeho střela z dálky však skončila na tyči. A tak se dostali do vedení překvapivě hosté. Pinamonti pět minut před koncem přiťukl šikovně Ciofanimu, který se trefil z otočky přesně k pravé tyči. Frosinone stále živí šanci na záchranu, Viola naopak téměř přišla o možnost zahrát si v Pohárech.

Udinese urvali i přes půlhodinové oslabení výhru proti Empoli

Divoký zápas odehráli fotbalisté Empoli v Udine. Již v páté minutě běžel hostující Farias sám na Mussa, ten si ale poradil. O pět minut později však už byl krátký na zakončení Caputa, který se před ním objevil úplně sám po signálu z přímého kopu. O vyrovnání se v 15. minutě postaral Rodrigo de Paul, když napřáhl z levého rohu vápna a svůj obstřel dokonce otřel o pravou tyč. Gólové hody pokračovaly i nadále, jelikož Farias dokázal udržet míč proti třem obráncům, a ještě ho šikovně předat Kruničovi, jenž ho snadno uklidil placírkou za bezmocného Mussa.

Udinese dokázalo vzápětí srovnat krok, k čemuž jim výrazně dopomohl Maietta, který podrazil v šestnáctce Lasagnu a de Paul nařízenou „desítku“ bez problémů proměnil. Nakonec padl před pauzou ještě třetí gól domácích zásluhou Mandragory. Ten napálil balon do sítě poté, co zeď srazila bombu de Paula z volného kopu. V 61. minutě proti Antenucciho střele zblízka bleskově vytasil nohu Musso a nadále tak držel vedení na své straně. Hned nato sudí udělil za faul Zeegelaarovi druhou žlutou kartu a poslal ho do sprch. Ovšem místo vyrovnání měli blíže ke skórování jeho spoluhráči, když Fofana po brejku našel skrz vápno úplně volného Samira, nicméně ten minul, a stav 3:2 tak vydržel až do konce.

Cagliari výhrou nad Ferrarou potvrdilo domácí formu, Inter vs. Atalanta bez branek

Do Sardegna Areny přijelo o body nutné k záchraně bojovat mužstvo SPALu Ferrara. Domácí Cagliari má doma výbornou formu, ale minule prohrálo s Juventusem. Tentokrát začali lépe a již po pěti minutách vedli. Barellovu jedovku vyrazil Viviano jen před sebe, odkud ji snadno dorazil Farago. Na další vzrušení se čekalo do 20. minuty, kdy zahrál rukou ve vápně Ceppitelli a za hosty vyrovnal z penalty Antenucci.

Domácí toužili strhnout výhru na svoji stranu a po návratu ze šatny začali hrát aktivněji. Velkou šanci měl Barella poté, co mu Farago sklepl Pellegriniho centr někam na penaltu, domácí talent ale trefil jen Viviana. V 62. minutě zahrávali Sardiňané trestný kop, po němž João Pedro trefil břevno, od kterého se balon odrazil na hlavu Pavolettiho, a ten se už nemýlil. Po chvíli ještě trefil Ioniță břevno po rohovém kopu, víc se toho však nestalo. SPAL nadále musí bojovat o každý bod, Cagliari naopak může být čím dál víc v klidu.

Inter v podvečerním střetnutí hostil Bergamo. Inter by si v případě vítězství vybudoval sedmibodový náskok na čtvrtý AC Milán. Ten mohla v případě neprohry vystřídat na této pozici právě Atalanta. Boj to byl opatrný a velmi fyzický, zajímavého toho nicméně moc nenabídl. V první půli to nejdřív zkoušel Vecino, ale Gollini pokus směřující do šibenice vychytal. Domácí mohl po Politanově vysunutí rozradostnit Icardi, trefil však jen Golliniho. Ve druhém poločase zahrozili i hosté, když Papu Gomez nedokázal usměrnit za Handanoviće střílený centr Iličiće. V 73. minutě opět zazářil gólman Bergama, jelikož zneškodnil „bodlo“ Nainggolana. Atalanta se tudíž posunula na čtvrtou příčku a dál sní o Lize Mistrů.

Lazio v poslední minutě nastavení zachránilo remízu se Sassuolem

Povzbuzeni minulým vysokým vítezstvím přijeli do Říma fotbalisté Sassuola. Zdejší Lazio zase chtělo odčinit remízu z prvního vzájemného klání a mohlo k tomu nakročit již po pěti minutách, kdy Alberto ze standardní situace našel přesně hlavu Marušiče, který nechal zaskvět gólmana Consigliho. Ten měl velké štěstí v 36. minutě, protože jeho spoluhráč napálil Immobile, od kterého se míč odrazil velice prudce rovnou do tyče. Do šaten se i přes převahu biancocelesti odcházelo za stavu 0:0.

Druhý poločas už góly nabídl, a to rovnou čtyři. Ve 49. minutě Patric nastřelil ruku Pelusa, po níž sudí musel písknout pokutový kop. Ten zkušeně proměnil Immobile. Hosté se však oklepali a po osmi minutách srovnali. Boga vlétl do vápna a prudce nacentroval, sražený míč vrátil do ohně Lirola, a tam si ho našel zakončující Rogério. Stav se změnil na 1:1. Poté se dvakrát sám za obranou zjevil kanonýr Immobile, avšak s oběma možnostmi naložil bídně. V 89. minutě tyto zaváhání potrestal Berardi. Narazil si se Sensim, načež uháněl sám na Strakošu, podél kterého přesně zakončil. Immobile přesto svoje střelecké zaváhání odčinil, když v 95. minutě prošel až k brankové čáře, odkud předložil vyrovnávací branku do prázdné Luličovi. Lazio se tak udrželo na sedmé příčce, hosté jsou jedenáctí.

Hrací den uzavřela remíza Neapole s Janovem

Hráči Janova se stále musí ohlížet, aby se nedostali do přímého sestupového ohrožení, a tak přijeli do Neapole s jasnou motivací. Zato domácí mají čím dál jistější druhé místo, a tudíž nemají příliš o co hrát. Přesto byli od začátku agilnější a ani ne po třech minutách je mohl dostat do vedení Milik, který si odstavil obránce, ale jeho ránu zpoza šestnáctky Radu vyrazil. Jemu a jeho spoluhráčům pak situaci výrazně zkomplikoval Stefano Sturaro, neboť sestřelil polského útočníka a v 29. minutě vyfasoval rovnou červenou kartu.

Neapolští dokázali přesilovku bleskově využít. Z 25 metrů napřáhl Mertens a točenou ranou nedal Raduovi šanci. Janov se však nevzdával a po ojedinělém rohu málem srovnal Koray Günter. Rozhodčí kvůli zkoumání Sturarova faulu nastavil rovnou pět minut a v té třetí z nich se hosté dočkali. Goran Panděv přetaženým centrem našel naběhnutého Lazoviće, a ten nekompromisním volejem vyrovnal. Janov se po přestávce začal soustředit hlavně na obranu a neslo mu to ovoce. Bezzubý útok domácích nedokázal příliš ohrozit Radua a naopak Kouamé mohl strhnout výhru na stranu hostí, nicméně Karnezis pohotově zasáhl. A protože se neujala ani rána Koulibalyho, zápas skončil 1:1.

Zobrazeno 1135 krát
Naposledy upraveno: po., 8. duben 2019 00:19
Jakub Mikoláš

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste