Vytisknout tuto stránku
st., 12. duben 2017 20:18

Fotbalisté Úsova získali na jaře první bod

Hřiště FK Úsov Hřiště FK Úsov Zdroj: Petr Klimek, hráč FK Úsov
Úsov – Fotbalisté FK Úsov se v neděli dočkali prvního bodového zisku v jarní části sezony III. třídy mužů okresu Šumperk. Na domácí půdě remizovali s hráči předposledních Krchleb. Úsovští sice rychle vedli 2:0, nadějný výsledek se jim ovšem nepodařilo udržet do konce.

 

Domácí vyběhli na trávník bez několika zraněných hráčů základní sestavy. To jim však nemělo bránit v pohodlné výhře. Úvodní minuty tomu nasvědčovaly. V 5. minutě si do pokutového území naběhl nejmladší hráč týmu, Martin Heinz, a do odkryté branky uklidil přízemní centr z pravé strany. Hráči FK Úsov po gólu nepolevili a dál hýřili aktivitou. O devět minut později zahrával Michal Obíral přímý kop. Jeho střelu stačil brankář hostů František Richter vyrazit, ale na dorážku Petra Klimka byl krátký – 2:0 pro domácí. Hosté se v první dvacetiminutovce skoro nedostali na půli soupeře. Jejich první větší šance však skončila gólem. Ve 22. minutě zahrál domácí obránce Klimek v pokutovém území rukou a sudí musel odpískat penaltu. Tu bez problémů proměnil Jakub Šmiraus. Zanedlouho měl velkou šanci domácích David Iša. Nejlepší úsovský střelec však svůj samostatný únik trestuhodně neproměnil.

Ve druhé půli pokračovali domácí ve vysokém tempu, stále se jim ale nedařilo přetavit narůstající tlak v pojišťující branku. Zákonitě jim postupem času začaly docházet síly a toho využili hosté. V 81. minutě zakroutil aktivní Jakub Šmiraus svůj rohový kop přímo do branky a srovnal na 2:2. Domácí museli vrhnout všechny poslední síly do útoku. Na hřiště se dostal i nedoléčený Michal Hlaváč v naději, že pomůže svému týmu k vítězství. Svou pohotovou střelu z hranice šestnáctky ale poslal vedle soupeřovy branky, což znamenalo výsledek 2:2 a dělbu bodů.

Pro hosty to je příznivý výsledek, zatímco pro domácí je pouhý bod zklamáním. Na začátku sezony válcovali soupeře a pomýšleli na postup. Ovšem několik zranění a prudký pokles formy znamenal propad ze špičky tabulky do jejího středu. Další zápas fotbalisty FK Úsov čeká v pátek v předehrávce 18. kola na hřišti Malé Moravy, kde se opět pokusí navázat na sérii výborných výkonů ze začátku sezony.

Zobrazeno 2502 krát
Naposledy upraveno: so., 15. duben 2017 15:35
Michal Hlaváč

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste