Vytisknout tuto stránku
st., 23. říjen 2019 12:35

Fotbalová Barcelona už je v Praze. Nechybí Messi, Suaréz ani Griezmann

Špatná zpráva pro Slávii je, že hvězdné trio se nachází ve velmi dobrém rozmaru Špatná zpráva pro Slávii je, že hvězdné trio se nachází ve velmi dobrém rozmaru Zdroj: Oficiální instagram FC Barcelona
Praha – Zápas desetiletí. I tak se mluví o dnešním zápase mezi pražskou Slávií a španělskou Barcelonou. Pro hráče Slávie zřejmě největší zápas kariéry, pro hráče Barcelony rutinní zápas, který musí zvládnout v cestě za vysněným titulem v Lize mistrů. Zápas vypukne ve 21:00 na Sinobo Stadiu v Praze.

Přesto, že je katalánský gigant jasným favoritem, karty zas tak jasně rozdané nejsou a Slávisté věří, že mohou překvapit. „Víme, že Slávie kraluje v počtu naběhaných kilometrů celé Lize mistrů. Máme respekt, ale my hrajeme také běhavý fotbal a budeme si chtít odvézt 3 body,“ uvedl uvědoměle trenér Blaugranas Ernesto Valverde na včerejší tiskové konferenci v Praze. „Barcelona dokáže využít každou malou chybu. Budeme se chtít opět prosadit běhavým fotbalem, ale bude to těžké. Pro mě osobně je Barcelona ještě o stupeň výš než Borussia Dortmund,“ vypověděl Jindřich Trpišovský před velkým zápasem.

Hvězdy katalánského velkoklubu jsou již v Praze a dle slov tiskového mluvčího Pražanů Michala Býčka Barcelona nemá žádné speciální požadavky. Katalánci včera odpoledne přicestovali leteckým speciálem na ruzyňské letiště. Po našem hlavním městě se klub z Pyrenejského poloostrova bude pohybovat pronajatým autobusem přelepeným do klubových modro – červených barev. Katalánci již strávili první noc v hotelu Four Seasons, kde vás noc vyjde v průměru na 12 000 korun. Zvláštní je, že Barcelona neabsolovala tradiční předzápasový trénink v Edenu a zamířila rovnou na hotel.

To, že se jedná o opravdu nevšední utkání dosvědčuje i fakt, že na večerní zápas je akreditováno na 140 novinářů a 50 fotografů. Nejednou jsme byli svědky toho, že David porazil Goliáše, tak proč by to nemohlo být právě dnes?

Zobrazeno 874 krát
Naposledy upraveno: ne., 27. říjen 2019 09:03
Jiří Mráz

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste