Vytisknout tuto stránku
pá., 1. květen 2020 20:41

Fotbalový svět v Česku opět ožívá, na trávník se vrátí i amatéři

Hráči nejnižších soutěží zpět na trávníku Hráči nejnižších soutěží zpět na trávníku Zdroj: banik-rychvald.cz
Česko – Pandemie koronaviru zastavila nejen fotbalový svět. S postupným uvolňováním vládních restrikcí došlo i na fotbal. Fakt, že se dohraje nejvyšší liga je už známý. Nyní ale svitla naděje v podobě zápasů i pro amatérské fotbalisty, kteří sezonu ukončili definitivně už v dubnu. Na trávník se ale přesto mohou vrátit.

Přátelské zápasy jako náhrada těch soutěžních

Přípravná utkání bude možné plánovat od 11. května, kdy dojde k dalšímu uvolnění vládních nařízení. Bližší specifikace připravujeme,“ řekl Jan Pauly, generální sekretář Fotbalové asociace České republiky (FAČR) v prohlášení. Amatérské soutěže včetně třetí ligy FAČR zrušila bez náhrady 7. dubna. Fotbalistům nižších soutěží tak skončila sezona dřív, než by chtěli.

Možnost přátelských utkání jako kompenzaci za ty soutěžní vítají skoro všichni. „Je to pro nás aspoň malá náplast, jak se udržet ve fotbalovém tempu. Všichni jsme se modlili, ať už to skončí a budeme moct vyběhnout na hřiště,“ říká mladý trenér dorostenců Interu Petrovice Jan Vidlička. „Už teď jsem ve spojení s dalšími trenéry a snažíme se domluvit na termínu,“ pokračoval.

Nejvyšší soutěže dřív nezačnou a budou bez diváků

Profesionální soutěže přerušené koronavirem se znovu rozběhnou 25. května. Nejvyšší soutěže mohly začít už 11. května. Varianta dřívějšího startu neprošla a začne tak v původním termínu. FORTUNA:LIGA má za sebou 24 kol, zbývá tak odehrát posledních 6 kol základní části s následnou nadstavbou. Dalším problémem je časový limit pro dohrání nejvyšších soutěží, který připadá na 30. června. Už teď je ale jasné, že se liga do termínu nestihne dohrát. „Grémium Ligové fotbalové asociace (LFA) teď bude hlasovat o možnosti dohrání soutěže i po termínu," uvedl v prohlášení Dušan Svoboda, předseda LFA.

Zobrazeno 1173 krát
Naposledy upraveno: so., 2. květen 2020 17:39
Vojtěch Banot

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste