Vytisknout tuto stránku
ne., 5. listopad 2017 18:37

Görgesová ovládla WTA Elite Trophy

Julia Görgesová s trofejí pro vítězku WTA Elite Trophy Julia Görgesová s trofejí pro vítězku WTA Elite Trophy Zdroj: Times of India
Čína - Německá tenistka Julia Görgesová po zisku titulu z Moskvy před dvěma týdny, potvrdila výbornou formu a vyhrála i v Ču-chaji. Turnajem prošla jako nůž máslem, neztratila jediný set a připsala si tak na své konto finanční odměnu v hodnotě 635 tisíc amerických dolarů. Z 18. příčky na světě se posune na čtrnácté místo, což je její dosavadní maximum.

Třetího ročníku halového turnaje se zúčastnilo dvanáct hráček žebříčku WTA, které se neprobojovaly mezi osm nejlepších tenistek na Turnaj mistryň do Singapuru. Hráčky byly rozděleny netradičně do 4 tříčlenných skupin a do vyřazovací fáze postupovaly pouze tenistky z prvních pozic.

Českou republiku reprezentovala Barbora Strýcová, která chtěla navázat na vítězství Petry Kvitové z loňského roku. Dvacátá třetí hráčka světa ve skupině B narazila na letošní vítězku US Open Sloane Stephensovou. Američanku limitovalo zranění a byla nucena zápas skrečovat. Další soupeřkou jednatřicetileté Češky byla Lotyška Anastasie Sevastová, na kterou Strýcová bohužel nestačila, podlehla ji 2:0 a s turnajem se rozloučila před branami semifinále.

Spanilá jízda Němky

Görgesová ve skupině A zdolala nasazenou jedničku Kristinu Mladenovičovou z Francie a Magdalénu Rybárikovou ze Slovenska. V semifinále za jednu hodinu a dvanáct minut vyprovodila z kurtu Sevastovou a probojovala se k boji o titul. Ve finále, ve kterém nebyla považována za favoritku, nastoupila proti nasazené dvojce a dvanácté hráčce světa Američance Coco Vandewegheové. Proti silové hráčce s agresivním servisem ztratila Němka úvodní podání a Vandewegheová se dostala do vedení. Görgesová se ale postupem prvního setu zlepšovala, více tlačila na soupeřku a nutila ji k nevynuceným chybám. V deváté hře rodačka z Řezna vyrovnala a následně dokonce strhla vedení na svou stranu a vyhrála první sadu 7:5. Otřesená Američanka se v druhé části nedokázala vzpamatovat. Naopak Němce vycházelo skoro vše, dovolila Vandewegheové jediný game a dokráčela k jednoznačnému vítězství.

Vedle dvouhry probíhaly i souboje ve čtyřhře. Tu ovládly Číňanky Duanová s Hanovou, které si poradily se svými krajankami Luovou a Zhangovou.

Zobrazeno 1887 krát
Naposledy upraveno: ne., 5. listopad 2017 19:47
Lukáš Bukovjan

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste