Vytisknout tuto stránku
út., 29. říjen 2019 17:59

Ghost vystoupí v prosinci v Praze, letos už podruhé

Cardinal Copia z Ghost v srpnu v Praze Cardinal Copia z Ghost v srpnu v Praze Zdroj: Filip Rabenseifner
Praha - Jasně zářící hvězda temné hudby, mnohými označována za tvář moderního metalu, švédští Ghost, vystoupí 1. 12. v nově otevřeném O2 Universum v Praze. Bude to jejich druhá zastávka v České republice v jednom roce.

Naposledy se kapela představila v Praze letos v srpnu na zaplněném letišti Letňany, což byla jedna ze zastávek Worldwired Tour velikánů z Metallicy, během kterého měli Ghost tu čest vystoupit jako host. Tehdy, navzdory odpolednímu vystoupení za světla, předvedli strhující, precizně odehranou show, kterou shrnuli jejich dosavadní tvorbu, představili novou a dali jasně najevo, že jejich místo před největší kapelou světa je zasloužené. A nejen to. Tou dobou už bylo známé datum jejich vůbec prvního samostatného koncertu u nás, takže všem fanouškům bylo jasné, že toto je jenom ochutnávka a jakési rozehřívací kolo na velkolepý, více než dvě hodiny trvající „rituál,“ jak své koncerty sami nazývají.

Kapela Ghost vznikla ve švédském Linköpingu v roce 2006. O čtyři roky později vydala své první album Opus Eponymous, které jim otevřelo brány evropské scény a po vydání následujícího alba Infestissumam v roce 2013 kapela zaznamenala světový rozmach. Po úspěchu prvních dvou alb přišel zatím ten největší - album Meliora - konkrétně single Cirice, za který kapela získala svou první cenu Grammy. V roce 2016 vydávají EP Popestar, které obsahuje čtyři covery a také skladbu Square Hammer, která je k dnešnímu datu videoklipem s nejvíce zhlédnutími kapely a je v ní slyšet odklon k mainstremovějším odnožím hudby, což naplno ukázali na posledním albu Prequelle (2018), se kterým se kapela představí i u nás.
Lístky jsou v prodeji již od 12. července v cenovém rozpětí 990 - 1290 Kč a jsou stále k dispozici. Jako předkapely zvolili své krajany Tribulation a americké rockery All Them Witches.

Zobrazeno 941 krát
Naposledy upraveno: po., 11. listopad 2019 22:28
Filip Rabenseifner

Student muzikologie a mediálních studií, redaktor na KlasikaPlus.cz, copywriter na TopRanker.cz, editor zde na PresUP a správce facebookové stránky PRES.UPmedia.

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste