Vytisknout tuto stránku
pá., 23. březen 2018 00:06

Hasič plánuje přeběhnout republiku ze západu na východ

Štěpán Dvořák podniká pravidelné běžecké výlety v přírodě. Štěpán Dvořák podniká pravidelné běžecké výlety v přírodě. Zdroj: Facebook Štěpána Dvořáka
Třebíč – Před rokem přeběhl ultramaratonec a extrémní sportovec Štěpán Dvořák republiku z jihu na sever a nyní se chystá zdolat cestu ze západu na východ. Dvaatřicetiletý běžec vyrazí z nejzápadnějšího bodu republiky ve středu 28. března.

Trasa plánovaná na téměř 650 kilometrů podle běžcových odhadů potrvá pět dní. Do nejvýchodnějšího místa by tedy měl dorazit v neděli 1. dubna. „Mám v plánu běžet nepřetržitě, výjimkou budou nejnutnější přestávky na činnosti, které za běhu nezvládnu. Poprvé do těchto zastávek plánovaně zařadím i krátké, asi hodinu dlouhé, pauzy na spaní,“ řekl Dvořák.

Jediným členem doprovodného týmu Dvořáka během běžecké výzvy je jeho otec. Ten s ním střídavě pojede autem a jako podpora na kole. „Potřebujeme ještě řidiče, který by nám pomohl tím, že by část cesty odřídil,“ podotkl Dvořák.

Aktuální pozici hasiče z dukovanské elektrárny mohou zájemci po celou dobu díky GPS sledovat na internetu, a tak se k němu na cestě i aktivně připojit. „Přítomnost ostatních běžců mi pomáhá opravdu hodně, protože stále o něčem mluvíme, a já tak přestanu přemýšlet nad tím, jak mě něco bolí nebo kolik mi toho ještě zbývá,“ řekl běžec.

V případě úspěšného dokončení výzvy překoná Dvořák svůj dosavadní běžecký výkon přibližně o dvě stě kilometrů. Trasa z jihu na sever republiky měřila 402 kilometrů a zdolal ji za tři dny i za nepříznivého počasí.

Zobrazeno 1957 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. březen 2018 22:45
Pavel Šťastný

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste