Vytisknout tuto stránku
út., 19. březen 2019 20:55

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc 2:3 PP. Hanáci dokázali otočit vývoj utkání a srovnali sérii

Petr Straka v souboji s Davidem Ostřížkem Petr Straka v souboji s Davidem Ostřížkem Zdroj: hcskoda.cz
Plzeň – Dnes večer pokračovala čtvrtfinálová série Generali play-off hokejové Tipsport extraligy mezi Plzní a Olomoucí. Domácí byli po včerejším vysokém vítězství dobře naladěni, Olomoučtí si chtěli naopak napravit reputaci a přivést na Hanou alespoň jedno vítězství z venkovního prostředí.

V brance Olomouce dostal místo Lukáše příležitost Konrád, na plzeňské straně zůstal post srážce svatyně nezměněn. První šanci si vypracovali hosté, a to po 44 vteřinách, kdy se před Ostřížkem z čista jasna objevil kotouč. Frodl dokázal zasáhnout, nicméně ihned poté domácí faulovali a umožnili Hanákům první přesilovou hru, ze které ale branka nepadla. Plzeňští měli svoje první velké šance ve své první přesilovce - nejdříve střílel Stach a deset vteřin po něm Jones. Obě rány skončily na stejném místě, a to na horní tyči Konrádovy branky.

V osmé minutě se už domácí radovali. Nahrávku Kováře dokázal zužitkovat Pour a Plzeňští vedli 1:0. Ve 12. minutě bylo v Home monitoring Aréně ještě veseleji, když se ve hře čtyř proti čtyřem prosadil Pulpán. O minutu později mohlo být sníženo. Ostřížek se dostal k puku mezi kruhy, ale jeho tvrdou ránu dokázal Frodl vyrazit. V 19. minutě mohli jít domácí opět do dvoubrankového vedení, obránci Mory ovšem dokázali Nedorostovi ztížit střeleckou pozici a ten tak mířil mimo branku. První dvacetiminutovka tak skončila dvoubrankovým vedením Plzně.

Na začátku druhé periody vypálil Gulaš, Konrád ovšem jeho ránu pokryl. Ve 22. minutě zakončil přečíslení Škody Straka, kotouč se následně odrazil k Allenovi, ale jeho střelu dokázal olomoucký brankář vyrazit betonem. Ve 24. minutě hrála Olomouc další přesilovou hru, ve které měl nejdřve šanci Ostřížek, Irgl se tlačil k dorážce, ale Frodl si dokázal poradit. Ihned poté pálil Burian, ale plzeňský gólman proti jeho střele vytasil své rameno.

Ve 28. minutě Konrád špatně rozehrál, k puku se dostal Indrák, hostující obrana ovšem dobře zareagovala a nedovolila útočníkovi Indiánů zakončit do odkryté branky. O minutu později měla Olomouc příležitost vstřelit svojí první branku. Káňa střelou z mezikruží trefil tyč Frodlovy branky. Ve 33. minutě zahrozili domácí při vlastním oslabení, Moravčík jen těsně přestřelil Konrádovu branku. Do třetí třetiny tedy oba týmy vstupovaly stále za stavu 2:0.

V poslední dvacetiminutovce mohli domácí zvýšit na rozdíl tří branek, Kracík vyrazil do přečíslení s Němcem. První jmenovaný se rozhodl zakončit sám, olomouckého brankáře ovšem nepřekonal. Ve 44. minutě se Hanákům podařilo zdramatizovat zápas. Holec vypálil od modré čáry a trefil přesně pod horní tyč Frodlovy svatyně.

O dvě minuty později mohlo být dokonce vyrovnáno – Káňova střela domácímu brankáři vypadla, přičemž kotouč skončil těsně vedle tyče. V 51. minutě mohl domácí uklidnit Gulaš ve vlastním oslabení, ale kotouč do sítě pod tlakem dvou soupeřů nedostal. Na druhé straně dorážel Škůrkovu ránu Ostřížek, ale nedokázal trefit branku. V 58. minutě se Irgl rychle snažil objet klec, Frodl se nestačil přesunout, ale zaskočili za něj spoluhráči.

Hostům tak nezbylo nic jiného, než odvolat brankáře. Tento risk se ovšem Kohoutům vyplatil – Škůrkovo nahození vyrazil Frodl pouze k Jerglovi, který měl před sebou prázdnou branku. Stav byl tedy vyrovnaný a následovalo prodloužení. To ovšem trvalo pouhé dvě minuty a dvacet vteřin. Přesně po této době vstřelil vítězný gól Holec. Olomouc tedy dokázala srovnat stav série a vrací se na Hanou s daleko lehčí hlavou.

Stav série: HC Škoda Plzeň – HC Olomouc: 1:1

Zobrazeno 1428 krát
Naposledy upraveno: út., 19. březen 2019 21:26
Lukáš Losleben

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste