Vytisknout tuto stránku
po., 15. říjen 2018 19:09

Historické vítězství v Lize mistrů slaví Opava

Opavští basketbaloví fanoušci. Opavští basketbaloví fanoušci. Zdroj: bkopava.cz
Historický zápis do klubových kronik psali ve středu 10. října opavští basketbalisté. Vůbec poprvé nastoupili do zápasu evropské Ligy mistrů a na domácí palubovce se jim podařilo dokonale zaskočit protivníky z Nantere.

Opava - Opavští byli před startem osmičlenné základní skupiny bráni spíše za outsidery. Tomu nasvědčovaly i kurzy před úvodním zápasem s francouzským Nanterre. Výhra Opavy v kurzu 11:1 se však nakonec ukázala jako ta správná volba, když Opava zaskočila hostující celek rychlým a agresivním basketbalem a hned v úvodu vedla rychle 12:2. Náskok poté domácí celek, který jako jediný v tuzemsku nemá zahraniční hráče, držel po celý zápas a Nanterre nepustil do vedení ani na vteřinu a v utkání zvítězil.

Zasloužená výhra před domácími fanoušky tak ukázala, že s Opavou je třeba v Lize mistrů počítat. Možnost potvrdit dobrý výsledek a dokázat, že to nebyla jen náhoda, budou mít Opavští už za pár dní, kdy se ve středu 17. října představí na půdě švýcarského Fribourgu, který v první kole podlehl o 24 bodů Hapoelu Holon a bude si tak chtít spravit chuť před domácími fanoušky. Další paralelou, která může být povzbuzením pro Opavské, je, že jejich zápas s Nanterre se konal na hodinu přesně od loňského zápasu, kdy Nanterre zavítalo na palubovky Nymburku. Tehdy Nymburk podlehl Nanterre 72:81.

Postup do finále Kooperativy NBL v loňské sezóně zajistil opavským basketbalistům působení v evropské Lize mistrů. Bude zde letos hájit barvy českého basketbalu společně s již ostříleným Basketbalem Nymburk. Rozšířit české řady v soutěži mohly ještě i Pardubice, které ovšem nepostoupily ve 3. předkole přes ruský Nižnyj Novgorod.

BK Opava – Nanterre 92       74:67 (28:16, 45:32, 57:53)

Opava: Šiřina 15 + 6 asistencí, Klečka 12, Gniadek 11, Kouřil 9, Bujnoch 7 + 7 doskoků, Kvapil 6, Švandrlík 5, Dragoun 4, Jurečka 3, Zbránek 2

Nanterre: Gamble 14, Konate 12, Waters 10, Juskevičius 8, Invermizzi, Morin, Pallson všichni po 6, Mensah 3, Pansa 2

Zobrazeno 1445 krát
Naposledy upraveno: st., 24. říjen 2018 20:22
Matěj Smolarčík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste