Vytisknout tuto stránku
po., 17. říjen 2016 17:14

Hokejisté Koreis s Vrbatou startují internetový magazín Bez frází

Jeden ze zakladatelů - Radim Vrbata Jeden ze zakladatelů - Radim Vrbata Zdroj: www.bezfrazi.cz
Každý sportovec má ve své kariéře co vyprávět. Právě proto byl vytvořen hokejisty Jakubem Koreisem a Radimem Vrbatou magazín nazvaný Bez frází. Startuje v pondělí 17. října. Prvních sedm příběhů je připraveno pro své čtenáře na internetových stránkách www.bezfrazi.cz. Každý týden vyjde nový příběh.

„Vidíme příležitost vyprávět mnohdy neznámé a inspirativní příběhy, které jsou schované za góly a medailemi a v jiných médiích na ně třeba ani není prostor,“ vysvětluje pro Médiář editor magazínu Bez frází František Suchan z deníku Sport. Právě tyto příběhy českých sportovních osobností uvádí do povědomí národa nový web Bez frází. A kdo jiný by měl být jeho zakladatelem než právě vrcholový sportovec. Tohoto poslání se ujali hokejisté Koreis a Vrbata.

„Chceme ukázat sportovce z jiného pohledu, než jen jako stroje na výkon, přiblížit veřejnosti jejich životní osudy, nechat je vyprávět, čím si prošli a co stojí za jejich kariérami. Tak, aby je čtenáři viděli nejen jako úspěšné medailisty z velkých soutěží, ale i jako normální lidi,“ říká Vrbata, který momentálně obléká dres arizonských Coyotes.

Vedle něj figuruje nyní plzeňský hokejista Jakub Koreis. „Jde nám o to přiblížit, co všechno stojí za výkonem, s čím vším se sportovec musí vyrovnávat a taky, že prožívá běžné radosti a starosti života. Za pomoci příkladů těch, kteří si něčím prošli, chceme taky ukázat mladým lidem, nejen přímo sportovcům, kudy vede cesta na vrchol,“ vypráví Koreis.

Sedmička příběhů startuje velký projekt

Oba zakladatelé mají za sebou podstatnou část své kariéry profesionálního hokejisty a sami mají co vyprávět. Jejich příběhy, u Vrbaty nazvaný „Měl jsi pravdu, tati“ a u Koreise „Neměnil bych“, se staly jedním ze základních kamenů celého projektu. Kromě nich uvedli i dalších pět příběhů – Jiřího Prskavce, Terezy Kmochové, Karla Nocara, Jiřího Krále a Lukáše Bauera.

Právě vlastní příběh každého sportovce vyprávěný "z jeho úst" dodává projektu onu jedinečnost. Sází proto na minimum mediálních prostředníků. „Čtenář dostane autentické myšlenky podané vlastními slovy úspěšných sportovců, kteří každý z příspěvků orazítkují vlastnoručním selfie,“ vysvětluje Hana Švábová, která má v projektu na starosti marketing. Původní fotografie obstarává Jana Mensatorová.

Vznik webu byl inspirovaný úspěšnými českými i zahraničními projekty. „Něco podobného formátu na české mediální scéně chybělo,“ dodává Švábová.

Zobrazeno 2342 krát
Naposledy upraveno: út., 18. říjen 2016 17:29
Lucie Pinková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste