Vytisknout tuto stránku
st., 6. únor 2019 11:51

Hokejová liga mistrů má svého vítěze, hattrick dokonala Frölunda

Mistři CHL pro sezonu 2018/2019 Mistři CHL pro sezonu 2018/2019 Zdroj: hokej.cz
Švédsko/Göteborg – V 5. ročníku Champions Hockey League (CHL) se již potřetí stal mistrem švédský klub Frölunda Indians, který ve finále porazil německý EHC Red Bull München 3:1.

Již čtvrtou zkušenost s finále rozehráli hráči na vyprodaném domácím stadionu Scandinavium v Göteborgu proti německému Mnichovu, pro který to byla první finálová účast. Hrál se velmi pohledný hokej se spoustou střetů a vyloučení, a právě tato vyloučení přinesla Frölundě Zlatý hattrick. Domácí v bouřlivé atmosféře dokázali využít hned tři ze sedmi nabídnutých výhod. Na druhé straně Mnichov dokázal skórovat pouze jednou z taktéž nabízených sedmi početních výhod a titul zůstal ve Švédsku.

Skóre otevřel v 10. minutě v přesilové hře Samuel Fagemo ranou od modré čáry a mnichovský hrdina ze zimních olympijských her, brankář Danny aus den Birken, neměl nárok. Red Bull přicházel s protiútoky a nadějnými šancemi, ale všechny ztroskotaly na protějšku aus den Birkena Gustafssonovi nebo na brankové konstrukci. Další gól, opět v přesilové hře, přidali Indiáni v 25. minutě a postaral se o něj střelou mezi aus den Birkenovy betony Ryan Lasch.

Porazili i Spartu

Ve hře pět proti pěti se hrála naprosto vyrovnaná partie, o čem svědčí i statistika střel 31:36, která lépe vyznívá pro Mnichov. Poslední gól Švédů ve 35. minutě vstřelil Ponthus Westerholm, který trefil mezeru mezi tyčí a betonem slajdujícího brankáře aus den Birkena. Mnichov poté ve třetí třetině odvolal brankáře aus den Birkena a při přesilové hře šesti proti čtyřem ranou z vrcholu kruhu snížil Yasin Ehliz na konečných 3:1 pro Indiány.

Po skalpech Kärpätu Oulu v sezoně 2015/2016, Sparty Praha v sezoně 2016/2017, letošního skalpu Mnichova a jednoho prohraného finále z prvního ročníku CHL 2014/2015 s týmem Luleå HF, si dojel kapitán Joel Lunqvist pro třetí evropskou trofej pro Frölundu.

Zobrazeno 1312 krát
Naposledy upraveno: st., 6. únor 2019 12:34
Tobiáš Rončka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste