Vytisknout tuto stránku
pá., 10. duben 2020 11:10

Hornista Baborák pomáhá hudebníkům na volné noze

Radek Baborák Radek Baborák Zdroj: www.baborak.com/cz/multimedia
Česká republika - Špičkový hráč na lesní roh a známý dirigent Radek Baborák se rozhodl uspořádat sbírku a pomoci tak hudebníkům. Celkem nasbíral už 668 tisíc korun. Svůj příspěvek získalo přes 40 žadatelů.

Každý, kdo žádá o podporu musí mít příjem z pedagogické nebo koncertní činnosti, která byla pozastavena kvůli pandemii koronaviru.  O pomoc mohou žádat i umělci, kteří se věnují hudbě na profesionální úrovni a mají odpovídající hudební vzdělání. Přednost v přidělování příspěvků budou mít samoživitelé nebo živitelé rodin. Ostatní žádosti budou organizátoři vyřizovat 14. dubna. Zatím bylo rozděleno více než 440 tisíc korun.

Sbírka nese název Muzikanti na volné noze a na jejím založení se podílel Radek Baborák, festival Horn Fest Praha a akademie mentoringu uměleckého vzdělávání MenART.

Podporu sbírky vyjádřil mimo jiné Daniel Barenboim, pod jehož vedením vystupoval Baborák jako sólista s Berlínskými a Vídeňskými filharmoniky. Dále také David Mareček, generální ředitel České filharmonie, Daniel Sobotka, ředitel Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK, Jakub Čížek, ředitel Symfonického orchestru Českého rozhlasu a další.

„Neuvěřitelné se stalo skutkem a sbírka na podporu muzikantů na volné noze už běží, prosím sdílejte, podpořte důležitou součást české nezávislé kultury. Předem díky!“ říká Baborák.

Zobrazeno 1288 krát
Naposledy upraveno: ne., 12. duben 2020 17:23
Lucie Bajtalonová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste