Vytisknout tuto stránku
st., 3. duben 2019 23:06

Hráči Manchesteru City zvládli dohrávku, Fulham sestupuje

Předzápasový plakát Manchesteru City Předzápasový plakát Manchesteru City Zdroj: Manchester City/FB
Anglie – Manchester City potvrdil formu, když doma porazil Cardiff 2:0, naopak jeho městský rival United nezvládl souboj na půdě Wolves. Londýnský Fulham se po prohře 1:4 s Watfordem připojil k Huddersfieldu a stal se druhým sestupujícím.

První dvě utkání se odehrála už v úterý, kdy se utkal Manchester United s Wolves. Unites poslal do vedení již ve 13. minutě McTominay, který přesnou trefou z hranice vápna překonal brankáře domácích. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, jelikož se Wolves podařilo zásluhou Joty srovnat. Po poločase přišla pro tým z Manchesteru komplikace v podobě červené karty pro obránce Younga, pro rozhodčího Deana šlo o 100. červenou kartu v Premier League. Špatný zápas ze strany United završil Smalling, který si míč po nepovedeném zákroku srazil do vlastní brány. Ve druhém zápase porazil domácí Watford hosty z Fulhamu poměrem 4:1 a zpečetil tak jejich sestup.

Ve středu byly na programu další tři zápasy, v nichž se představily týmy z předních pozic tabulky. Londýnský klub Chelsea si poradil s Brightonem 3:0. V sestavě Blues poprvé mimo pohárové utkání nastoupil talentovaný mladík Hudson-Odoi, jenž se v prvním poločase ukázal, když naservíroval míč na nohu Girouda, který se z pozice malého vápna nemýlil. Druhý a třetí gól přišly v krátkém časovém sledu po sobě. Nejdřív se v 60. minutě po rychlé kombinaci prosadil z hranice vápna Hazard a v 63. minutě se z podobné pozice stejně neomylně trefil Loftus-Cheek.
Manchester City se v případě výhry nad Cardiffem mohl posunout zpět do čela ligy před Liverpool s náskokem jednoho bodu, a to se jeho hráčům povedlo. Už v 6. minutě poslal Citizens do vedení De Bruyne, když zužitkoval průnikové přihrávky do vápna a z úhlu prostřelil brankáře Etheridge. Ještě před koncem poločasu zvýšil náskok Sané, jenž se dostal k odraženému míči na hranici šestnáctky, a upravil tak na konečných 2:0. V posledním zápase tohoto večera se představil Tottenham, který se díky výhře 2:0 nad Crystal Palace dostal zpět na 3. místo před úhlavního nepřítele Arsenal, avšak ten má ještě zápas k dobru. Další zápas je na programu v pátek, kdy se utká Southampton a Liverpool.

Zobrazeno 1458 krát
Naposledy upraveno: st., 3. duben 2019 23:29
Jakub Metelka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste