Vytisknout tuto stránku
so., 8. prosinec 2018 18:56

Hráči United zabrali. Manchester porazil Fulham 3:0.

Socha před stadionem Old Trafford. Socha před stadionem Old Trafford. Zdroj: wikimedia commons
Manchester – Hráči Manchesteru United porazili na domácím hřišti tým z posledního místa tabulky Fulham 4:1. Pro domácí to byla první výhra v Premiere League po čtyřech utkáních. Z osmého místa se posunuli na šestou příčku, stále ale ztrácí pět bodů na pátou Chelsea.

Fotbalisté United šli do vedení už po třinácti minutách hry, kdy po krásném individuálním průniku do vápna z levé strany, který měl v režii Ashley Young, skóroval právě zmiňovaný hráč střelou na zadní tyč a překonal brankáře Fulhamu Rica. Domácí s aktivní hrou nepřestali a už o patnáct minut později se znovu radovali z gólu, kdy šel balon z levé strany po ose Young – Lukaku – Rashford až do vápna, kde poslední Rashford našel přihrávkou pod sebe na hranici velkého vápna Matu, který se nemýlil a zamířil přesně k pravé tyči. To však ještě nebylo vše z prvního poločasu. Domácí měli ve 42. minutě k dispozici rohový kop, který nakrátko rozehráli a prokombinovali se až do vápna, kde opět přihrávkou pod sebe, tentokrát střelec druhého gólu Mata, našel Lukaka, který se střelou z malého vápna neměl problém a pohotově uklidil míč za záda hostujícího gólmana.

Ve druhém poločase sice Fulham snížil, kdy nařízenýž pokutový kop po faulu Herrery proměnil v 67. minutě Kamara, ale hned o minutu později, viděl za faul u postranní čáry druhou žlutou v utkání hráč hostů Zambo, a tak se musel předčasně poroučet do sprch. Fulham oslaben o jednoho hráče nedokázal vzdorovat. Bezmoc podtrhl čtvrtý gól domácích, který vstřelil Rashford, pro kterého to byl velmi vydařený zápas, kdy střelou na přední tyč překvapil Rica.
Hráči United konečně přehrávali svého soupeře, ale jelikož to byl poslední tým tabulky, neočekávalo se od něj, jako od fotbalového giganta nic jiného. Zato Fulham čeká po vítězné premiéře trenéra Ranieriho na další výhru už tři zápasy.

Zobrazeno 1510 krát
Naposledy upraveno: ne., 9. prosinec 2018 23:13
Jakub Metelka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste