Vytisknout tuto stránku
út., 6. listopad 2018 13:02

Huddersfield slaví první výhru v sezóně

John Smith’s Stadium John Smith’s Stadium Zdroj: Wikimedia commons
Huddersfield - Fotbalisté Huddersfieldu se v anglické Premier League konečně dočkali výhry, v dohrávce 11. kola porazili Fulham 1:0. Výsledek stanovil vlastní gól Timothy Fosu-Mensaha z 29. minuty, díky tomu se tak domácí odpoutali z posledního místa, tabulku nyní uzavírá právě jejich soupěr z Londýna.

Do zápasu vstupovaly oba týmy ve špatné formě. Domácí se před zápasem krčili na posledním místě tabulky se ziskem 3 bodů za tři remízy, navíc na John Smith’s Stadium nedokázali vstřelit gól od poloviny dubna minulé sezóny. Ani hostující Fulham na tom nebyl v poslední dobře příliš dobře, hráči Slaviša Jokanoviće tahali šňůru pěti porážek ve všech soutěžích v řadě. Největším strašákem týmu je defenziva, trenér nemůže najít ideální složení a takřka každý zápas hraje obrana v jiném složení. I to se podepsalo pod 28 inkasovaných gólů v deseti utkáních Premier League.

Zápas byl od začátku velmi nervózní, řada nepřesností na každé straně jen dokládala důležitost utkání. První šance přišla v 15. minutě, kdy se do balónu zhruba z hranice vápna opřel Billing a svojí dělovkou rozezvučel břevno. Chvíli nato už mohli domácí slavit, po centru z levé strany se ve vápně dokázal prosadit stoper Christopher Schindler a svojí nekompromisní hlavičkou k levé tyči poslal Huddersfield do zaslouženého vedení – 1:0. Radost hráčů Davida Wagnera byla obrovská, vždyť dokázali skórovat na domácím hřišti po 659 minutách. Po přezkoumání byla branka označena jako vlastní a připsána smolaři utkání Timothy Fosu-Mensahovi. To bylo v první půli vše, do kabin šli hráči za stavu 1:0.

Trenér hostů Jokanović poslal hned ze startu druhého poločasu do hry dva nové hráče, ovšem ani ti výkon Chalupářů z Fulhamu nedokázali pozvednout. Druhý poločas toho příliš fotbalového nenabídl, něco málo přes 17 tisíc diváků sledovalo postupnou snahu domácích si cenné vedení v zápase udržet a marnou snahu Fulhamu se zápasem ještě něco udělat. Jediným náznakem šance na srovnání byla situace z 82. minuty, kdy hostující Schürrle sice dostal míč za záda gólmana, následně mu ovšem bylo odmáváno postavení mimo hru, gól tedy neplatil.

Huddersfieldští Terriers dokázali v nervózním závěru utkání uhájit jednobrankový náskok a mohli slavit první tříbodový zápis v sezóně. David Wagner si tak připsal svoji padesátou výhru na lavičce Huddersfieldu. „Hráči nechali na hřišti úplně vše. Dnes opravdu ukázali tvář teriéra. Nebyl to sice nejlepší zápas, ovšem nejdůležitější jsou dnes večer tři body,“ komentoval zápas šťastný trenér domácích David Wagner. Fulham si tak po pondělím nezdaru připsal již šestou porážku v řadě a pod trenérem Jokanovićem se tak houpe pomyslná židle.

Zobrazeno 1459 krát
Naposledy upraveno: po., 12. listopad 2018 10:58
Jan Frýba

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste