Vytisknout tuto stránku
po., 21. listopad 2011 19:50

Jaromír Nohavica přednášel v Olomouci

Známý český textař, písničkář a překladatel přednášel 21. listopadu 2011 v aule Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Zcela zaplněná aula slyšela přednášku na téma autorství Slezských písní.

Na úvod Nohavica upozornil publikum, že se nedobere nějakého definitivního závěru a že jeho hlavním cílem je získat nové zájemce o probíranou problematiku.

Nohavica se v rámci přednášky postupně zabýval básněmi Maryčka Magdónova, Setkání a Hrabyň. Na zmíněných básních se snažil dokladovat teorii, že Vladimír Vašek nebyl jediným autorem Slezských písní. Za spoluautora bývá někdy označován Vaškův přítel Ondřej Boleslav Petr.

Nohavica také upozornil na svůj nový web petrbezruc.cz, který se chystá spustit 1. prosince 2011. Web se bude zabývat zmíněným tématem a každý bude mít možnost vyjádřit svůj názor a podílet se na bádání.

V samotném závěru se Nohavica snažil odpovědět na dotazy přítomných posluchačů. Někteří ho svými dotazy nešetřili a bylo patrné, že s Nohavicovým názorem nesouhlasí. Nohavica však tuto skutečnost ocenil, protože dle jeho slov otevřela možnost pro další bádání.

Foto:

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSMQGrRDIdxwVXWlpe0n-phexpwk8BVsc-WymE8X_xyFnjBLziE4g

 

 

Zobrazeno 2469 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Ivo Krajc

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste