Vytisknout tuto stránku
čt., 3. květen 2018 10:24

Smíchovská Eternia zprostředkuje setkání s anarchistickou literaturou

Smíchovská Eternie bude místem 6. Anarchistického festivalu knihy Smíchovská Eternie bude místem 6. Anarchistického festivalu knihy Zdroj: https://anarchistbookfair.cz/
Praha - V květnu se v hlavním městě sejdou v rámci šestého ročníku Anarchistického festivalu knihy vydavatelé a distributoři ze specifické domáci i zahraniční scény. Setkání oživí přednášky, promítání nebo workshopy.

V sobotu 19. května se po roce v Praze znovu koná Anarchistický festival knihy. Akce se letos přesune z autonomního sociálního centra Kliniky do prostor smíchovské Eternie. 

Festival se distancuje od pouhé prezentace literatury. Hlavní poslání setkání vidí především v propojení lidí podobného ideového smýšlení. „Je především místem setkávání, kde můžete tváří v tvář potkat nejen malé vydavatele a autory, ale i nejrůznější organizace, kolektivy a uskupení z širšího okruhu antiautoritářského hnutí. Místem, kde se lze seznámit s lidmi z masa a kostí a poznat tak organizace a kolektivy jinak, než z prohlášení na webových stránkách," stojí na oficiálních webových stránkách události.

V rámci přednášek dojde například i na uvedení nového vydání knihy syrského spisovatele a novináře Robina Yassina-Kassaba Hořící země: Syřané v revoluci a válce. Filmová projekce zprostředkuje pohled na témata solidárního bydlení v Německu nebo přibliží fungování českých ekologických aktivistů. Program festivalu dále nabízí workshopy a řadu koncertů.

Zobrazeno 1802 krát
Naposledy upraveno: út., 29. květen 2018 08:56
Michaela Susedíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste