Vytisknout tuto stránku
st., 11. prosinec 2019 13:42

Rekonstrukce v Karlových Varech pokračují. K zemi půjde další most

Nově dokončený Doubský most Nově dokončený Doubský most Zdroj: mmkv.cz
Karlovy Vary - Slavnostního otevření Doubského mostu se po necelých 19 měsících dočkali karlovarší řidiči, kteří do té doby museli jezdit objížďkou přes centrum města. Problematické dopravní situace se ale ještě nějakou dobu nezbaví. Už teď je jasné, že na jaře příštího roku projdou rekonstrukcí další důležité mosty a přípravy k demolici neminou ani ten Dvorský. 

„Jako první uzavřeme most na ulici Kapitána Jaroše přes Chodovský potok nedaleko Moseru," říká náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík. Dodává, že ačkoliv opravou prošel teprve před dvěma lety, kvůli prohnutí mostních nosníků muselo město stavbu reklamovat. „Přibližná délka uzavírky je dva až čtyři měsíce," odhaduje a přiznává, že řidiči budou muset počítat s dalšími komplikacemi při průjezdu městem.

„Ani poté si však řidiči příliš dlouho bezproblémovou jízdu touto částí Karlových Varů neužijí, protože na demolici a opětovnou výstavbu čeká jen půl kilometru vzdálený Dvorský most," dodává náměstek. Plány Dvorského mostu jsou známé už od září, kdy na základě vyhodnocení diagnostiky došlo k odhalení, že na dvanácti místech je porušená přepjatá výstuž. „Hlavní prohlídka byla před třemi lety, kdy se už tehdy konstatovalo, že je v havarijním stavu," uvedla nedávno pro Karlovarský deník primátorka Andrea Pfeffer Ferklová a následně dodala, že město se o mosty nestaralo pětadvacet let a jejich aktuální stav je toho důsledkem. Rekonstrukce zhruba za 120 milionů korun by měla začít na podzim příštího roku. Nevylučuje se ani možnost využití takzvaného žlutého fidicu, který pomohl i stavbě Doubského mostu. Město v takovém případě pouze zadá parametry mostu a stavební firma si sama zajistí projektovou dokumentaci a potřebná povolení. Právě to pak významně pomáhá z hlediska času a financí.

Problémy se zanedbanými stavbami řeší Karlovy Vary od dubna 2018. V současné době se řeší veřejná zakázka na visací most u Svatošských skal, oslabené výstuže odhalila diagnostika nejzatíženějšího Chebského mostu ve městě. 


Zdroj: https://karlovarsky.denik.cz/zpravy_region/uz-je-to-jasne-dvorsky-most-pujde-nakonec-take-ke-dnu-20190911.html

Zobrazeno 1034 krát
Naposledy upraveno: po., 16. prosinec 2019 00:43
Dominik Hron

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste