Vytisknout tuto stránku
čt., 1. listopad 2018 19:26

Kabáti oslaví kulatiny Po čertech velkým turné

Oficiální plakát k turné Oficiální plakát k turné Zdroj: Facebook kapely Kabát
Česká republika - Hudební skupina Kabát letos slaví jubilejní 30. narozeniny. Fanoušci byli zvyklí, že kapela své kulatiny vždy oslavila na pražském Vypichu velkolepým koncertem. Tento rok ale nastala změna. Skupina naplánovala hned pět koncertů v pěti velkých českých městech. V Praze, Brně, Ostravě, Plzni a rodných Teplicích. Vznikl tak projekt, který nese název ,,Po čertech velký turné 2019‘‘.

 Každý z koncertů se bude odehrávat v obrovském areálu, tedy v pražském stadionu Eden, brněnském stadionu Zbrojovky, ostravském industriálním areálu Dolních Vítkovic, plzeňském legendárním Lochotíně a teplickém fotbalovém stadionu Na Stínadlech. Už podle velikosti míst, kde se turné bude konat, je jasné, že oslava 30 let na hudební scéně bude opravdu obrovská show.

Vstupenky šly do předprodeje ve středu 1. 11. a mizí rychle. Ceny jsou vzhledem k popularitě kapely a k velikost akce opravdu symbolické. Nejdražší vstupenky nabízí Praha, ostatní města mají ceny vesměs stejné. Stání za 590 Kč a sezení maximálně za 990 Kč. Turné začíná 1.6. 2019 v Brně a pokračuje každý týden až do 22. 6., kdy kapela vystoupí v Praze. Po tříměsíční pauze skončí koncertní šňůra 14. září v Plzni. Kapela chce své narozeniny oslavit i u našich slovenských sousedů, ale koncerty na Slovensku jsou zatím pouze ve fázi jednání.

Kabát je pětičlenná česká rocková skupina, která vznikla v Teplicích v roce 1983, ale na hudební scéně se pohybuje až od roku 1989. Má za sebou řadu úspěchů. Vydala 11 studiových alb, kterých se prodalo přes jeden milion kopií. Reprezentovala Českou republiku na Eurovizi ve Finsku v roce 2007 a dvanáctkrát vyhrála ocenění Český slavík Mattoni v kategorii Skupina roku. Největším úspěchem zůstává výroční vystoupení na Vypichu v roce 2014, kam přišlo 70 000 fanoušků. Vzhledem k faktu, že Kabát je jedna z nejslavnějších a nejpopulárnějších kapel v České republice, je docela možné, že tento rekord hudebníci díky ,,Po čertech velkému turné‘‘ překonají.

Zobrazeno 3373 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. listopad 2018 21:19
Eliška Jurasová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste