Vytisknout tuto stránku
so., 28. listopad 2015 12:55

Kafe a cigárko. Blog Marie Doležalové se dočkal knižní podoby

Praha – V pátek 27. listopadu v pražském Paláci knih Luxor pokřtila herečka Marie Doležalová první knihu svého blogu. Kafe a cigárko aneb Historky z hereckého podsvětí doplnil ilustracemi Jan Hofman, kmotrem publikace se stal Ivan Trojan.

Marii Doležalovou mohou znát diváci jako představitelku Sašy ze seriálu Comeback a nyní se na obrazovkách objevuje i každou sobotu v taneční soutěži Stardance. Kromě herectví se věnuje také psaní blogu, za který obdržela i literární cenu Magnesii Literu a první místo v anketě Křišťálová lupa v kategorii One (wo)man show.

"Dva roky předtím, než vznikl blog Kafe a cigárko, jsem nepsala vůbec, měla jsem hodně práce v Divadle Na Fidlovačce. A najednou mě napadlo, že mám z hereckého světa docela hodně zážitků, které jsou pro mě úplně normální, ale pro ostatní je náš svět vlastně docela zvláštní a švihlý a zjistila jsem, že mě moc baví o tom všem psát. Tak vzniklo Kafe a cigárko," popsala autorka Marie Doležalová.

Při koupi její nové knihy věnuje nakladatelství Domino 20 korun z každého prodaného výtisku na konto Pomozte dětem. "Kafe a cigárko je podle mého názoru kniha, která má téměř absolutní čtenářský záběr. Maruščin blog čtou výsostní intelektuálové, ajťáci i milovníci zákulisních historek - a všichni se baví," podotkla za nakladatelství Karin Lednická.

Zobrazeno 2769 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:45
Tereza Krčmová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste