Vytisknout tuto stránku
čt., 15. duben 2021 19:37

Kapela Queenie uskutečnila online show

Frontman kapely Michael Kluch Frontman kapely Michael Kluch Zdroj: https://www.queenie.cz/
The Show Must Go Home, takto zněl název online koncertu který uskutečnila kapela Queenie v pátek 9. dubna. Fanoušci zhlédli nejen nejznámější písničky kapely Queen, ale také záběry ze zkoušek, proces stavění celého pódia i samotné zákulisí koncertu.

Praha - Na pátek 9. dubna si revivalová kapela naplánovala online show, kterou si každý mohl pustit z pohodlí svého domova. I proto dostala akce název The Show Must Go Home, tedy domů do obýváku. Nebyl to však klasický stream kapel, kde hudebníci stojí (v případě bubeníka sedí) před kamerou a hrají živě své písničky. Organizátoři celé akce se totiž rozhodli, že fanoušky přesunou i do tzv. „backstage“ tedy do zákulisí celého koncertu. Na svých obrazovkách diváci mohli vidět stavění mohutného pódia se všemi světly a světělnými prvky, dále pak i například kapelní zkoušku.

Show se neobešla bez překvapení. Tím byl host, známý moderátor a také zpěvák Leoš Mareš. Kapela společně s ním zahrála jeho vlastní píseň Tři slova.


Atmosféru dokreslovala obrovská stage
„Vypůjčili jsme si část stage z naší chystané show Queen Relived, kterou navrhl český stage designer Martin Hruška,“ uvedl Michael Kluch, frontman kapely. Jeviště, které diváci viděli ze svých obýváků mělo 300 metrů čtverečních, 100 metrů čtverečních LED obrazovek a přes 250 světel a světelných panelů. Diváci mohli celé vystoupení sledovat v kvalitě FullHD, či 4K UltraHD. O zážitek se postaralo dvanáct kamer, které snímaly pódium ze všech stran.

Queenie se řadí mezi nejlepší Queen revivaly na světě. K největším úspěchům patří pozvání na Mercuryho memorial i na oficiální narozeninou oslavu královny Alžběty II., kde byla kapela zlatý hřeb večera. Každoročně vyráží do zahraničí, kde se těší obrovské popularitě. Své představení měli například i v koncertní síni Palau de la Música Catalana v Barceloně (která je zapsaná na seznamu UNESCO). Na jejich zahraniční popularitu ukazuje i to, že online show měla po celou dobu anglické titulky.

Kvůli pandemii koronaviru je osud velkých hudebních festivalů a koncertů stále nejasný. Například festival Colors of Ostrava byl už odsunut na rok 2022, stejně tak byl přesunut i festival Rock for People.

 

Zobrazeno 788 krát
Naposledy upraveno: čt., 15. duben 2021 21:03
Martin Baran

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste