Vytisknout tuto stránku
st., 20. duben 2016 07:03

Kawhi Leonard obhájil cenu pro nejlepšího obránce

New York - Křídelní hráč San Antonio Spurs, Kawhi Leonard, získal další ocenění. Po své první nominaci do All-stars týmu, obhájil cenu NBA pro defenzivního hráče roku a podtrhl tím úspěšnou sezónu druhého nejlepšího týmu Západní konference.

Leonard je po 25 letech prvním hráčem na perimetru, který se stal nejlepším obráncem dvakrát po sobě. Toto se povedlo naposledy v letech 1989 - 1991 Dennisi Rodmanovi. V hlasování získal hráč Spurs celkem 547 bodů, čímž předčil Draymonda Greena a Hassana Whitesida.  "Prakticky jsem se jen schoval za svůj tým. Spoluhráči mi důvěřují a pomáhají mi dostat svého muže pod tlak. Podkošoví hráči jsou mi vždy připraveni pomoci, pokud mě přejde protihráč, " dodal na slavnostním předávání ceny Leonard.

Leonard je základním pilířem obrany San Antonia, které skončilo na prvním místě v defenzivních statistikách NBA. Spurs dovolili soupeřům 92,9 bodů na zápas a obdrželi obranné hodnocení 96,6 bodů za 100 her. Spurs získali tento rok 67 výher a vylepšili si tak nejlepší sezónní rekord ve své historii.

Jako součást podpory NBA darovala společnost Kia, jménem Leonarda, automobil dětskému centru v Texasu, které poskytuje programy pro zlepšení situace dětí postižených ztrátou blízkého člověka.

Zobrazeno 2199 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:42
Miroslav Šilák

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste