Vytisknout tuto stránku
po., 31. říjen 2016 19:48

Kdo se bál, nesměl do zoo!

Večer duchů Večer duchů Zdroj: Gabriela Dřímalková
Olomouc – Zoologickou zahradu v sobotu, již tradičně jako každý rok, obsadila strašidla a kouzelné bytosti. Ty se celé odpoledne promenádovaly po pavilonech a mezi výběhy se zvířaty. Masky bavily, ale i strašily všechny malé a starší návštěvníky. 

Poslední říjnovou sobotu se měli návštěvníci zoo čeho bát. V rámci oslav Halloweenu olomoucká zoo pořádala Večer duchů a strašidla se zde zastavila už odpoledne. Po celém areálu i v pavilonech mohli návštěvníci potkat kostlivce, bezhlavé rytíře, víly, vodníka, čerty, čarodějnice a spousty dalších kouzelných bytostí. Nechyběly vyřezané svítící dýně, tajemná zákoutí plná pavučin s pavouky, polétaví duchové a působilo samotné kouzlo podzimu.

Pro děti i dospělé bylo na programu malování na obličej, focení u dušičkové fotostěny, kouzelné pokusy s Pevností poznání a soutěže o nejlepší masky. Ve stáncích voněla spousta dobrot a nechyběl ani čarodějnický punč pro rodiče. Zároveň proběhl křest malých strašilek a jejich jména jim vybírala porota ze všech návrhů od samotných návštěvníků.

Zoologická zahrada byla otevřena do 21 hodin, takže veřejnost měla možnost vydat se na večerní prohlídku s lampióny a baterkami. I v zimním období, kdy jsou zvířata v pavilonech a některá ve výbězích, mohou návštěvníci do zoo zavítat.

Stáhnout přílohy:
Zobrazeno 2189 krát
Naposledy upraveno: út., 1. listopad 2016 18:31
Gabriela Dřímalková

Studentka žurnalistiky, grafička, nadšená fotografka s foťákem a poznámkami neustále po ruce. Velká milovnice psů, dobrého jídla, vaření, hudby, cestování, přírody, knih, ironie, přátel a rodiny. Prostě holka pro každou „špatnost“.

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste