Vytisknout tuto stránku
st., 14. listopad 2018 08:32

Konkurence mezi Uberem a taxislužbami graduje

Boj mezi taxislužbami a společností Uber Boj mezi taxislužbami a společností Uber Zdroj: www.ubertaxi.cz
Brno - Konkurenční boj mezi Uberem a taxi službami není žádnou novinkou. Podle taxikářů je potřeba stanovit nová pravidla, aby řidiči Uberu splňovali stejné podmínky jako řidiči taxíků. Ústavní soud v úterý 13. listopadu vyhověl stížnosti Lido Taxi Radio a Uber má tak v Brně zákaz.

„Nakonec ta společnost (Uber) stanoví pravidla, říká, kolik se vybírá a tak dále, takže se nemůžeme tvářit, že o tohle tady nejde,“ řekl soudce Jan Filip novinářům. Z jeho slov tedy plyne, že Uber přepravu nejen zprostředkovává, ale také poskytuje, a to je právě kámen úrazu této společnosti. V Brně však služby aktuálně neprovozuje, i když dodnes mohl.

V Praze je tahle válka mnohem větší a taxikáři opět chystali protest. Uspořádali pochod, který končil v budově vlády. Zde odevzdali další petici. Cíl mají stejný – srovnat podmínky, tak aby pro všechny platilo to samé. „Chtěli jsme upozornit na neutěšenou situaci, která tady panuje několik let a chtěli jsme předat naši výzvu, aby se zapracovalo na novele 111, která dělá z taxislužby kočkopsa a neřeší tu problematiku,“ sdělil Martin Běhounek ze Sdružení českých taxikářů.

„Vzali jsme rozhodnutí Ústavního soudu České republiky na vědomí a respektujeme ho, přestože již neodráží způsob, jakým naše společnost funguje. Mezitím jsme změnili model, jakým na celém světě podnikáme, včetně České republiky, kde usilovně pracujeme na tom, abychom byli partnerem měst i taxikářů. V současné době v Praze přijímáme pouze řidiče s taxikářskou licencí," uvedl zástupce společnosti Uber pro ČR.

Zobrazeno 1521 krát
Naposledy upraveno: čt., 15. listopad 2018 22:15
Kristýna Michalčíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste