Vytisknout tuto stránku
čt., 18. říjen 2018 23:10

Kovář zkusí své štěstí v Bostonu

Jan Kovář Jan Kovář Zdroj: https://www.eliteprospects.com/player/18083/jan-kovar
Hokejista Jan Kovář se po nepovedeném angažmá v New Yorku Islanders přesouvá do týmu Boston Bruins. Zde se bude snažit prosadit do nejlepší hokejové ligy světa.

Boston - Český centr se v červnu po pěti sezonách strávených v Magnitogorsku upsal Islanders. V klubu se ovšem neprosadil a byl poslán na farmu do AHL, kde však nedostal prostor zabojovat o místo v prvním týmu. Vzápětí byl umístěn na listinu volných hráčů, ze které si ho měl možnost vzít jakýkoliv jiný klub NHL, a to v časovém intervalu 48 hodin. Jelikož se tak nestalo, klub s ním rozvázal smlouvu.

Když už to vypadalo, že si odchovanec píseckého hokeje bude muset hledat angažmá mimo NHL, ozval se tým Bostonu Bruins, aby s ním podepsal zkušební kontrakt. Kovář se tedy bude rozehrávat na farmě v Providence, kde bude usilovat o místo v prvním týmu a možnost zahrát si se svými českými spoluhráči, konkrétně se dvěma Davidy, Krejčím a Pastrňákem.

V roce 2013 dokázal Kovář s Plzní vyhrát premiérový Extraligový titul. Dále dokázal získat během svého působení v Magnitogorsku dvakrát Gagarinův pohár pro vítěze KHL. Za českou reprezentaci se doposud zúčastnil pěti Mistrovství světa a jednu účast si odbyl i na Olympijském turnaji, a to letos v Jižní Korei, kde s týmem obsadil čtvrté místo. 

Zobrazeno 2695 krát
Naposledy upraveno: pá., 19. říjen 2018 11:29
Lukáš Losleben

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste