Vytisknout tuto stránku
ne., 4. prosinec 2016 22:15

Křišťálová Lupa zná své vítěze, bodovali DVTV a Avast

Křišťálová Lupa se letos uděluje již po jedenácté Křišťálová Lupa se letos uděluje již po jedenácté Zdroj: https://www.facebook.com/KristalovaLupa
Praha - Anketa Křišťálová Lupa, kterou pořádá server Lupa.cz, se konečně dočkala svého vyhlášení. Jedenáctý ročník ocenil ty nejlepší projekty a osobnosti českého internetu ve čtvrtek 1. prosince v pražském divadle Archa. O nominovaných do čtrnácti kategorií rozhodla odborná porota, složená z více než sta významných osobností mediální a podnikatelské sféry, spolu s internetovou veřejností. Do hlasování se letos zapojil rekordní počet lidí, pořadatelé napočítali téměř 80 tisíc hlasujících. Vítěze jednotlivých kategorií vybírala jak porota (u 8 kategorií), tak čtenáři (zbytek).

Letošní ročník s jasnou převahou ovládla česká společnost Avast, specializující se na výrobu bezpečnostního softwaru. Své soupeře porazila rovnou ve třech kategoriích. Nejenom, že získala ocenění za nejlepší projekt roku za koupi nizozemského konkurenta AVG a zvítězila i v kategorii Globální projekty českých tvůrců, spoluzakladatelé společnosti Pavel Baudiš a Eduard Kučera si Křišťálovou Lupu odnesli jako Osobnosti roku.

Internetová televize Martina Veselovského a Daniely Drtinové, známá jako DVTV, anketě rovněž již tradičně dominovala. Obhájila své prvenství z minulého roku v Ceně popularity, zároveň v kategorii Zpravodajství „převálcovala“ server iDNES.cz, který se po několika letech musel spokojit s druhou příčkou. „Gratulujeme DVTV. I když jsme tentokrát v anketě neuspěli, jedeme dál.“ řekla Naděžda Petrová, šéfredaktorka iDNES.cz. „Vítězi přejeme, aby cenu stejně jako iDNES.cz ještě alespoň devětkrát obhájil.“ dodala.

Co se týče ostatních kategorií, i v nich se objevila samá zvučná jména. Nebylo žádným překvapením, že Internetové obchodování opět opanoval server Heureka.cz. Jirka Král, známý především mezi českými teenagery jako youtuber věnující se počítačovým hrám, zase doslova kraloval kategorii One (Wo)man Show. IT server Živě.cz ovládl zájmové weby, Mapy.cz poté Nástroje a služby. Anticenu porota letos udělila za cenzuru internetu v hazardním zákoně. Všechny kategorie, jejich vítěze i nominované si lze prohlédnout na oficiálních stránkách ankety.

Zobrazeno 1944 krát
Naposledy upraveno: st., 7. prosinec 2016 20:32
Kateřina Dobešová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste