Vytisknout tuto stránku
po., 12. březen 2018 15:12

Kučera končí, Baník hledá nového trenéra

Baník Ostrava hledá nového trenéra Baník Ostrava hledá nového trenéra Zdroj: Wikimedia Commons
Ostrava - Po nedělní porážce 0:2 s Jabloncem odvolalo vedení klubu Baník Ostrava trenéra Radima Kučeru. Ten už dopředu věděl, že se po zápase bude o jeho budoucnosti v klubu jednat. Hráči navíc po další ztrátě v Jablonci odevzdali dresy. Baník je na konci tabulky a na předposlední Brno ztrácí sedm bodů. Má ještě zápas k dobru, ale s lídrem 1. ligy Plzní. Pondělní trénink vedli asistenti Bronislav Červenka a Ivo Gregovský.

„Ale intenzivně jednáme o příchodu nového kouče. Doufáme, že to bude co nejdříve. Situace v tabulce se vyvíjí velmi špatně a věříme, že změna na trenérském postu může být kýženým impulzem," řekl sportovní ředitel klubu Dušan Vrťo. Ve středu Baník čeká odložený zápas čtvrtfinále MOL Cupu s Mladou Boleslaví, takže je třeba trenéra najít co nejdříve. Hovoří se Bohumilu Páníkovi, bývalém kouči Zlína, kterého z funkce odvolali v úvodu jara. Páník už údajně nabídku přijal, oficiálně jeho jméno však klub ještě nezveřejnil. Se Zlínem se mu v loňském roce podařilo vyhrát pohár, což tým dostalo až do základní skupiny Evropské ligy. V letošní sezoně se ale Zlínu moc nedařilo. Dříve Páník trénoval Olomouc a v říjnu 2010 dočasně i Baník. Zkušenosti má i z polské ligy, kde trénoval Štětín, Legnici a Poznaň.

„Ano, mohl to být poslední zápas. Budu teď sedět s vedením, takže se nechte překvapit," pronesl po utkání Kučera. Baník byl pro něj prvním prvoligovým týmem, který v létě loňského roku převzal po dvouletém angažmá ve Znojmě. V zimní části probíhající sezony se mu podařilo vyhrát pouze dva zápasy a pětkrát Baník remizoval. I přes příchod nových hráčů, kteří měli kádr posílit, Baník v jarní části ukořistil pouze jeden bod v Teplicích. Přitom se do Baníku vrátil gólman sešívaných Jan Laštůvka, z Teplic přišel bývalý reprezentant Martin Fillo a získali i senegalského útočníka Diopa. V příštíme kole Ostravu čeká Dukla Praha, která má před ní v lize náskok 8 bodů a drží se nad sestupujícími místy.

 

Zobrazeno 2286 krát
Naposledy upraveno: út., 13. březen 2018 14:00
Kristýna Stromská

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste