Vytisknout tuto stránku
po., 30. listopad 2020 21:19

Kulturní zážitky v době pandemie přináší televize Naživo

TV Naživo přenáší kulturu na televizní obrazovky TV Naživo přenáší kulturu na televizní obrazovky Zdroj: pixabay.com
Vládní opatření proti šíření koronaviru ze dne na den zastavila kulturní život. Na to reaguje nový televizní kanál Naživo, který chce přinést kulturu přímo do domácností. Za projektem stojí soubor Cirk La Putyka, divadla Jatka 78 a společnosti Heaven’s Gate režiséra Viktora Tauše. Diváci uvidí mimo jiné představení divadla Na zábradlí či Minoru, ale také koncerty České filharmonie.

Televize odstartovala své vysílání v pátek 20. listopadu představením kabaretu Pot a Lesk. Za první týden nabídla například ranní rozcvičku s akrobaty Cirku La Putyka, talk show Kupé v lese či pohádku Vánoční svatba sněhuláka Karla souboru Loutky bez hranic.

 „Smyslem našeho vzájemného inspirování se a naší tvorby není postavit vlastní televizi. Ta má být prostředkem služby a povinnosti vycházející z podstaty naší práce, kterou je zprostředkování živé kultury lidem, kteří ji potřebují. Jako protiváhu svým těžkým osudům a strachu vyvolávaném oficiální komunikací pandemie, která nás rozděluje a staví jednoho proti druhému jako svého potencionálního vraha. Smyslem je služba, jež v ideálním světě – v čase krize – vykonává veřejnoprávní televize. V České republice to musíme dělat my sami,“ řekl k projektu Viktor Tauš.

 Televizní stanici mají možnost diváci naladit v pozemním vysílání v multiplexu 23. Odvysílaný obsah je také po odvysílání dostupný prostřednictvím portálu Film Naživo. Diváci si v něm navíc mohou přepínat mezi jednotlivými kamerami a sledovat tak představení z různých úhlů. Televize vyjednává i s operátory internetových televizí o zařazení do jejich programové nabídky, aby tak umožnila příjem co největší divácké obci.

Zobrazeno 990 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad 2020 22:09
Daniel Hudek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste