Vytisknout tuto stránku
po., 19. duben 2021 15:27

Lezec Ondra dominoval na závodu SP v boulderingu v Meiringenu

Adam Ondra získal zlato na SP v boulderingu ve švýcarském Meiringenu Adam Ondra získal zlato na SP v boulderingu ve švýcarském Meiringenu Zdroj: https://www.ifsc-climbing.org; Photo: Jan Virt/IFSC
Meiringen - Český reprezentant Adam Ondra suverénně zvítězil ve Švýcarsku

Mistr světa v boulderingu z roku 2014 prokázal své kvality. Po úspěšném kvalifikačním kole ovládl Ondra semifinále a boj o medaile. Za sebou nechal i nadějné japonské trio. Na stupně vítězů ho doprovodili Jošijuki Ogata a Tomoaki Takata. „Bylo úžasné si tady zase zazávodit. I když tu nebyli žádní diváci, sami závodníci tu udělali skvělou atmosféru,“ řekl český reprezentant. Soutěž v Meiringenu je jedním z mála lezecký závodů před letošními olympijskými hrami. Ondra doufá, že se uskuteční další díl světového poháru koncem května v Salt Lake City.
„Vnímám bouldering jako možná nejdůležitější disciplínu. Proto jsem se celý loňský rok a toto jaro věnoval odstranění mých slabých stránek v boulderingu,“ prohlásil český lezec po úspěšném závodě. Bouldering neboli lezení bez lana na menších stěnách se stane jednou ze tří disciplín na lezecké olympijské premiéře. V lezení na obtížnost si je Ondra jistý. Chce-li získat první olympijské zlato musí podle svých slov vypilovat lezení na rychlost a bouldering. Čtyřnásobný mistr světa však neopomíjí ani trénink na přírodních skalách. Před několika týdny se vydal prozkoumávat skály v Katalánsku.
V ženské konkurenci vyhrála dvaadvacetiletá lezkyně Janja Garnbret. „Strašně dlouho jsme neměly žádný závod. Cítím se sebejistě, jelikož jsem tvrdě trénovala,“ zmínila slovinská reprezentantka.

Zobrazeno 614 krát
Naposledy upraveno: st., 21. duben 2021 23:43
Michal Dobeš

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste