Vytisknout tuto stránku
čt., 20. únor 2020 11:24

Lipsko s Patrikem Schickem v základu přehrálo Tottenham a na severu Londýna zvítězilo 1:0

Gólová radost Tima Wernera Gólová radost Tima Wernera Zdroj: Oficiální instagram RB Leipzig
Druhý den osmifinálových bojů Ligy mistrů dokázal český reprezentant Patrik Schick přehrát klub z Premier League a na venkovním hřišti si tak vytvořili velmi slibně vyhlížející jednogólový náskok do domácí odvety. Z penalty se jediným gólem utkání prosadil německý reprezentant Timo Werner.

Londýn - Kouč Spurs José Mourinho měl před tímto osmifinálovým utkáním zřejmě velmi neklidné spaní, poněvadž středopolař Eriksen odešel do Interu Milán a alternativa Moussa Sissoko je na marodce. Anglický hurikán Kane je dlouhodobě zraněný, a aby toho nebylo málo, v posledním ligovém zápase si odnesl šrám i Korejec Son. Mourinho si však na tiskové konferenci na téma absence útočníka zavtipkoval, že snad povolá někdejšího útočníka Spurs Petera Crouche.

To teprve jedenatřicetiletý trenér Naggelsman si užíval svůj dvanáctý zápas v Lize mistrů a jeho svěřenci mu již v úvodu utkání mohli připravit gólovou radost, proti byl však kapitán Hugo Lloris a chvílemi se zdálo, že branku začaroval. Byli to Angelino a Werner, kteří od samého počátku zaměstnávali obranu Tottenhamu. Lipsko mělo viditelnou převahu, přesto na druhé straně musel být v pozoru i gólman Gulasci, který v osmé minutě vytáhl skvělou robinsonádu proti střele Bergwijna.

Ve velké šanci se do poločasu ocitl Werner, ovšem po špatném prvním doteku nucený z bezprostřední blízkosti zakončovat špičkou, jeho střelu kapitán Lloris vyrazil na roh.

60 000 diváků si tak muselo na první gólovou radost počkat až do druhé půle, do které Spurs vstoupili o poznání lépe než do té první. Aktivita na straně hostí ovšem nadále přetrvávala. A byl to opět Angelino, který si chytře posunul balón do pokutového území a obránce Ben Davies naprosto nerozvážně nabral Angelina. Rozhodčí Cakir dlouho neotálel a téměř okamžitě ukázal na pokutový puntík. K penaltě se postavil Timo Werner a prokázal pevné nervy. Míč poslal nechytatelně k levé tyči.

V poslední desetiminutovce se domácí dostali do soustavného tlaku a vidět byl hlavně Lo Celso, který zásoboval Gulasciho hned několika střelami, které měly gólové parametry. Maďarský brankář ovšem odmítl kapitulovat, a tak si Redbull Lipsko veze ze severu Londýna slibný výsledek do domácí odvety 1:0.

Zobrazeno 804 krát
Naposledy upraveno: čt., 20. únor 2020 23:12
Jiří Mráz

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste