Vytisknout tuto stránku
st., 10. duben 2019 00:34

Liverpool - FC Porto 2:0. Vyrovnaný zápas skončil výhrou papírového favorita

Hráči Liverpoolu se radují z gólu Hráči Liverpoolu se radují z gólu Zdroj: Oficiální facebook page Liverpool FC
Anglie – Liverpool bojuje v anglické lize o titul, Porto také bojuje o titul. Po roce se zase setkávají v Lize mistrů. Poslední dva zápasy těchto týmů byly dosti různorodé. Jeden skončil bezgólovou remízou, druhý jasnou výhrou 5:0 pro Liverpool. Dnešní zápas byl velmi vyrovnaný, nicméně skončil výhrou Liverpoolu 2:0. Můžeme se tedy těšit na zajímavou odvetu za týden ve středu. Porto bude na domácím hřišti a tamní fanoušci hráče jistě namotivují.

Úvodního výkopu se ujali hráči Porta. Zápas začali mírně útočným způsobem, ale míč převzali hráči Liverpoolu. Hned při prvním výběhu na bránu skóroval v páté minutě Naby Keit. První gól zápasu dodal Liverpoolu sebevědomí a v následujících minutách měl jasně navrch.

Až do patnácté minuty si hráči přehazovali míč ze strany na stranu. V sedmnácté minutě obdržel Tiquinho Soares z FC Porto žlutou kartu. V osmnácté minutě Porto neproměnilo šanci a hned nato přišla Salahova chvíle, nicméně branku netrefil. Porto se stále drželo, ale jejich náhlé přechody do útoku neobstály. Tento fakt potvrdili znovu už ve dvacáté minutě. Největším problémem Porta stále zůstává přesnost ve střelách na branku.

Ve 22. minutě si s obranou Porta velmi dobře poradil Salah, ale míč skončil těsně vedle levé tyče a stav 1:0 zůstal platným. Liverpool si stále držel míč na své polovině a ve 26. minutě úplně rozebral obranu Porta. Roberto Firmino přidal gól číslo dvě po nahrávce Arnolda. Stav se naklonil na stranu Liverpoolu na 2:0.

Ve 31. minutě jsme byli svědky prvního použití systému VAR v tomto zápasu. Hosté reklamovali údajnou ruku Arnolda, ale penalta se neodpískala, protože vše se ukázalo být v pořádku. Ve 34. minutě přišla další šance pro Roberta Firmina, ale tentokrát se mu úspěšně zakončit nepodařilo. V následující minutě to vypadalo na pomstu Porta, nicméně skvělý van Dijk akci zastavil. Vzápětí to zkoušel Mohamed Salah, který se ale neprosadil a navíc fauloval. Na druhé straně to zkusil Oliver Torres, ale byl také zadržen. V 38. minutě rozhodčí odpískal standardní situaci pro Porto. Po centru si pro míč došel Alisson a výrazně tak pomohl svým obráncům. Také zkušený Iker Casillas výrazně pomohl svým spoluhráčům, když si několikrát došel pro delší přihrávku. Ke konci poločasu se ještě snažili hráči Liverpoolu skóre změnit, ale další branku nepřidali. Rozhodčí k prvnímu poločasu přidal pouhých 60 vteřin, které proběhly poměrně poklidně.

Do druhého poločasu vstoupilo Porto s dvougólovou ztrátou, ale stále s potenciálem, protože ve střelách na branku prohrával s Liverpoolem pouze 2:3.

Porto od začátku druhého poločasu drželo míč, ale stále se jim nedařilo prorazit obranu domácích. Ve 48. minutě se domácí dostali do útoku a z branky se radoval Mané. Bohužel pro domácí z toho ale bylo další využití VAR techniky a velmi těsný offside, skóre tudíž zůstalo ve stavu 2:0 pro Liverpool. Následující minuty přinesly rohový kop pro Porto, šance pro Porto, ale žádný gól. Minuta padesátá šestá nám jasně ukazovala, že Liverpool je v rozehrávkách mnohem sebevědomější a nikam nespěchá. Hosté z Portugalska ještě několikrát získali míč a snažili se hnát hru dopředu s výrazným Oliverem Torresem v hlavní roli. V 61. minutě dostal žlutou kartu Felipe z FC Porto a hostující tým vystřídal.

Následovalo vícero šancí pro Liverpool, ale obranu Porta se Salahovi ani ostatním rozbořit nepodařilo. Liverpoolu se ovšem dařilo v obraně. V 67. minutě sudí nařídil opět rohový kop pro Porto, ale jejich šanci Liverpoolští lehce překazili. Po sedmdesáté minutě přišla střídání na obou stranách. V 77. minutě pak ještě střídalo Porto. Druhý poločas zatím nepřinášel nějaké větší akce, ale v 81. minutě se prodral do vápna Moussa Marega. Bohužel pro FC Porto skončil míč vysoko nad brankou Liverpoolu. V následující minutě přišlo další střídání domácích, ale na hře se to nijak výrazně neprojevilo. Hra byla i nadále vyrovnaná a šance se víceméně rovnoměrně střídaly.

Rozhodčí přidal k zápasu další tři minuty a Porto mělo ještě šanci zvrátit výsledek. Místo toho ale v poslední minutě předvedl útočnou akci právě Liverpool. Tato akce ovšem skončila útočným faulem. Vyrovnaný zápas tak rozhodly góly z prvního poločasu. Porto se bude muset příští týden snažit o výhru s rozdílem tří gólů, pokud chce v soutěži pokračovat.

Zobrazeno 1162 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2019 01:28
Beáta Puškarová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste