Vytisknout tuto stránku
so., 30. březen 2019 20:57

Manchester City zpátky v čele, prvním sestupujícím je Huddersfield

Luke Shaw při útoku (u balónu) Luke Shaw při útoku (u balónu) Zdroj: Manchester United/FB
Anglie - Anglická liga přinesla ve svém 32. kole překvapení v podobě vítězství Burnley, celkem pohybujícím se těsně blízko hranice sestupu, nad Wolverhamptonem, který v letošní sezoně bojuje o účast v evropských pohárech. Překvapením nebylo vítězství Manchesteru City na hřišti Fulhamu 2:0, jenž Citizens, jak se celku z Manchesteru přezdívá, posunulo zpět do čela Premiere League. Prvním sestupujícím se stal po prohře 0:2 Huddersfield, který nestačil na Crystal Palace.

Obhájce titulu šel do vedení už po pěti minutách, když se přízemní střelou k levé tyči prosadil Bernardo Silva. Úvodní tlak Citizens vyvrcholil ve 27. minutě gólem Sergia Agüera, který využil zaváhání obrany Fulhamu a poslal Manchester už do dvougólového vedení. U Agüera šlo o 228. gól v Premiere League a dorovnal tak rekord Henryho, který však na tento počet potřeboval o 46 zápasů víc. Pro Fulham šlo o osmou prohru v řadě a tým z Londýna je hluboce namočen v sestupovém pásmu.

V dalším zápase sobotního programu vyhrál pro změnu Manchester United, když na domácím hřišti porazil Watford 2:1. Skóre utkání otevřel ve 28. minutě Rashford, jenž zužitkoval přihrávku od spoluhráče Shawa a poslal míč kolem brankáře k levé tyči. Ve druhém poločase se po sporné ofsajdové situaci ve vápně nejlépe zorientoval Martial a vstřelil svůj 10. gól v letošní sezóně. Watfordu se podařilo pouze snížit v poslední minutě řádné hrací doby, a tak domů odjížděli s prázdnou.

Naopak West Ham v domácím prostředí nestačil na Everton a prohrál 0:2. Pro Kladiváře šlo o první prohru na domácím hřišti od loňského prosince. Everton šel do vedení již v 5. minutě. Po dobře rozehraném rohovém kopu se hlavou prosadil Zouma, který je v Evertonu na hostování z Chelsea. West Ham zaostával za soupeřem ve všech ohledech, což potvrdil Bernard, který ve 33. minutě zvýšil rozdíl ve skóre a upravil ho na konečných 2:0

Ostatní zápasy přinesly bitvu mezi týmy ze spodní části tabulky Brightonem a Southamptonem, kde ze zápasu odcházeli spokojenější hráči Southamptonu po výhře 1:0, ale také překvapení v podobě výhry 17. celku Premiere League Burnley nad 7. Wolverhamptonem, kterému se tak zkomplikoval boj o účast v Evropské lize. Další dvě utkání jsou na programu v neděli, a to Cardiff – Chelsea a Liverpool – Tottenham. Posledním soubojem kola bude pondělní dohrávka mezi Arsenalem a Newcastlem.

Zobrazeno 1170 krát
Naposledy upraveno: so., 30. březen 2019 21:22
Jakub Metelka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste