Vytisknout tuto stránku
st., 11. říjen 2017 16:17

Festival outdoorových filmů je zpět

Festival outdoorových filmů je zpět Zdroj: Zdroj: fotogalerie webových stránek Mezinárodního filmového Festivalu Outdoorových filmů
Olomouc – Již po patnácté do České republiky zavítal Mezinárodní filmový festival outdoorových filmů, který je možné navštívit od 6. října do 9. prosince na padesáti místech v celé zemi. Jedná se o soutěžní přehlídku snímků, které jejich tvůrci natočili podle reálných skutečností. Jedná se o největší putovní filmový festival na světě.

Autoři se zaměřují zejména na sporty a život s outdoorovou tématikou, ale zároveň na dobrodružné, extrémní, adrenalinové a cestopisné náměty. Při promítání se tak můžete ocitnout v různých koutech naší planety, kam se běžně člověk nedostane. Každý film, který má možnost divák zhlédnout, je jedinečný. Letos filmová díla soutěží ve čtyřech kategoriích, mezi které se řadí dobrodružný a sportovní film, horolezecký a horský film, dobrodružný vodní sportovní film a cestopisný film.  Například v první zmíněné kategorii se diváci mohou těšit na extrémní lyžování či horská kola. Hodnocení provádí porota, sestávající z pěti členů z různých koutů Evropy. Jejím předsedou je portugalský režisér a spisovatel António Pedro Nobre. Další členy tvoří převážně odborníci z České republiky.  Dramaturg České televize v Ostravě Martin Novosad, kameraman Luděk Draštík a také režisér a producent Ludvík Klega. Posledním členem je italský režisér a kameraman Emanuele Ruggiero. Za vznikem festivalu stojí cestovatel a fotograf Jiří Kráčálík, který jej založil v roce 2003.

Filmy je možné navštívit v různých kinech po celém Česku. Například v Olomouci máte možnost festival navštívit od čtvrtku 12. do středy 18. října v kině Premiere Cinemas.

Zobrazeno 1906 krát
Naposledy upraveno: čt., 19. říjen 2017 11:17
Lenka Skrzeczková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste